Наказанието не е лошо нещо, но не и за тригодишен

...
Наказанието не е лошо нещо, но не и за тригодишен
Коментари Харесай

Има ли смисъл да наказваме тригодишното дете

Наказанието не е неприятно нещо, само че не и за тригодишен хлапак, по-скоро за деца над пет години.
Наказанията би трябвало да се дават поради нарушение на разпоредбите, а самите правила да бъдат точни, ясни, разбираеми и казани в точния момент. Да се санкционира е добре, като лишите дребното от нещо хубаво, а не да го карате да прави нещо неприятно.

Системата на наказванията тригодишното хлапе надали ще разбере. И самите обстановки, в които то се държи неприятно, могат да бъдат разграничени на две групи: то не се оправя с нещо и това е самобитен зов за помощ или пази някакви свои скъпи неща.

Когато го шляпнем, все едно му оповестяваме, че да се търси помощ е неприятно, че в този момент Търговско отделение е неприятно, като и че насилието е нещо задоволително. Да го изпратим в ъгъла или да го сложим да седи на стола е напълно същото, плюс това, че си скапваме и връзките. Представете си по какъв начин се усеща в този миг детето: то е изоставено, необичано, лошо… От друга страна родителите са длъжни да обрисуват границите, да демонстрират че „ аз знам своите полезности и ги пазя, ти знаеш своите и ги защитаваш “.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР