Наказание в размер на 4 години и 6 месеца лишаване

...
Наказание в размер на 4 години и 6 месеца лишаване
Коментари Харесай

3 години затвор за изриталия възрастна жена на спирка в Бургас

Наказание в размер на 4 години и 6 месеца отнемане от независимост постанови районният арбитър Светлана Божкова за 25-г. Живко Кючуков, който удари стара жена на автобусна спирка и й аргументи междинна телесна щета в Бургас. При съкратеното правосъдно разследване присъдата автоматизирано се редуцира с една трета и присъдата му става 3 години при първичен общ режим, оповестява „ 24 часа ".

На съвещание в районния съд през днешния ден Кючуков се призна за отговорен, одобри всички обстоятелства и условия по делото, заради което процесът мина по реда на съкратеното правосъдно разследване.

" Извинявам се, признавам обвиняването. Нещо ме подтикна, не познавах дамата ", сподели пред съда 25-годишният Живко.

Според неговия юрист Бойко Даков при взимане на решение за наказването съдът би трябвало да се съобрази със смекчаващите виновността условия - чистото му правосъдно минало и това, че младежът страда от шизофрения. Според сложна съдебно-психиатрична експертиза обаче по време на действието, той е бил в ремисия и е осъзнавал какво е направил. Прокуратурата пледира, че подсъдимият е работил с директен предумисъл по хулигански подбуди, без никакъв персонален претекст и без причина, удряйки изцяло непозната жена.

Адвокатът на потърпевшата Виолета Караджова Калин Коцев акцентира в правосъдната зала, че старата жена продължава да търпи интензивни болки и страдания, към момента се придвижва с патерици, макар, че са минали 7 месеца от действието.

На 9 май 76-годишната Виолета Караджова бе изритана на автобусна спирка в комплекс " Изгрев " от Живко Кючуков, който също чакал на спирката. Младият бургазлия нанесъл толкоз мощен удар в кръста на дамата, че тя претърпя интервенция на тазобедрената става. За нанесени нематериални вреди потърпевшата желае общо 18 хиляди лв. обезщетение и още близо 1800 за разноските по лекуването.

След произнасянето на присъдата Кючуков отхвърли изказване. Не пожелаха да приказват и дъщерите на потърпевшата Виолета, които бяха в съда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР