Нахлуването на Русия в Украйна и нарастващата инфлация са довели

...
Нахлуването на Русия в Украйна и нарастващата инфлация са довели
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Войната в Украйна и инфлацията тласкат 4 милиона деца към бедност

Нахлуването на Русия в Украйна и възходящата инфлация са довели до беднотия за още четири милиона деца в Източна Европа и Централна Азия, което е с 19% повече от 2021 година Това демонстрират данните на .

 

" Децата носят най-тежкото задължение на икономическата рецесия, породена от войната в Украйна ", допълват от .

 

УНИЦЕФ прави своите изводи въз основа на изследване на данни от 22 страни. Според отчета най-засегнати са украинските и съветските деца.

 
" Близо три четвърти от децата, изпаднали в беднотия тази година, са в Русия (2,8 милиона) “.  Два фактора изясняват тази обстановка: Русия има огромно население и според  УНИЦЕФ се чака Брутният вътрешен продукт на страната да спадне с 8%, вторият максимален спад измежду страните, включени в разбора.

 

Децата, живеещи в беднотия в Украйна, са нарастнали с още половин милион, което подрежда страната на второ място, следвана от Румъния с още 110 000 деца, които са изпаднали в беднотия, отбелязва изследването.

 

" Децата в целия район са застигнати от ужасните последствия на тази война. Ако не подкрепим тези деца и фамилии в този момент, внезапното повишаване на детската беднотия съвсем несъмнено ще докара до загуба на живот, образование и бъдеще ", съобщи районният шеф на УНИЦЕФ за Европа и Централна Азия Афшан Хан.
 
Нарастващата детска беднотия в Източна Европа и Централна Азия може да докара до гибелта на още 4500 деца преди първия им рожден ден и до отпадането от учебно заведение на спомагателни 117 000 деца единствено през тази година, .

 
Афшан Хан прикани за редица ограничения за справяне с този проблем, в това число обезпечаване на универсални парични помощи за деца и отбрана на обществените разноски, изключително за най-уязвимите деца и фамилии.

 

" Мерките за икономии ще навредят най-вече на децата - ще потопят още повече деца в беднотия и ще затруднят фамилиите, които така и така изпитват усложнения. Трябва да защитим и разтеглим обществената поддръжка за уязвимите фамилии, преди ситуацията да се утежни още повече ", добави той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
 
 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР