Награждаваната козметичка Ваня Николаева Габерова от България е сред петимата,

...
Награждаваната козметичка Ваня Николаева Габерова от България е сред петимата,
Коментари Харесай

Ето коя е втората българка, обвинена на Острова като шпионка на Москва СНИМКА

Награждаваната козметичка Ваня Николаева Габерова от България е измежду петимата, упрекнати във Англия в шпионаж в интерес на Русия.

Не 3-ма, а петима са българите, на които са повдигнати обвинявания за шпионаж в интерес на Русия, стана ясно през вчерашния ден.

Първоначално бе обявено за арест на трима още през февруари, на които тогава са били повдигнати обвинявания за подправени документи за идентичност. Ваня и Иван Стоянов са огласените нови две имена. Козметичката е втората жена в групата.

29-годишната Габерова е началник на английска компания и живее в Актън. Тя е експерт по удължение на мигли, а също така е и упълномощен обучител по миглопластика.

За нея се твърди, че за работата си е спечелила доста награди в Обединеното кралство, България, само че и в Русия. Работила е и в Съединените щати.



Снимка: East2West

Ваня Габерова е била член на секционна изборна комисия в Лондон през 2021 година

Тя е измежду петимата нашенци, на които ще бъдат повдигнати обвинявания в Обединеното кралство за " скрит план за събиране на информация, предопределена да бъде директно или непряко потребна на врага за накърняване на сигурността и ползите на страната " в интервала от 30 август 2020 година до 8 февруари 2023 година

За Иван Стоянов обаче няма друга информация с изключение на, че е на 31 години и е живял в западния лондонски квартал Грийнфорд.

Не е известно местонахождението на Габерова и Стоянов.

Петимата обвинени ще се явят пред Уестминстърския магистратски съд на 26 септември.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР