Наемниците от групата Вагнер“ вероятно са подсигурили западните административни граници

...
Наемниците от групата Вагнер“ вероятно са подсигурили западните административни граници
Коментари Харесай

ISW: Все още остава неясно кой побеждава в Бахмут

Наемниците от групата „ Вагнер “ евентуално са подсигурили западните административни граници на Бахмут, до момента в който украинските сили не престават контраатаките в покрайнините на града. Украински военни чиновници оповестиха, че управляват незначителна част от югозападния град към автомагистрала T0504. Това може да се смята за безмълвно удостоверение, че съветските сили са завладяли останалата част, в случай че не и целия град.

Тези публични изказвания демонстрират, че украинските сили са се изтеглили от останалите региони, като се изключи тези, които са наоколо до двете автомагистрали към града. Снимки от 21 май, демонстрираха сили на „ Вагнер “ да издигат съветски флагове и флагове на Вагнер над жилищна постройка в най-западния Бахмут.

Това се споделя в разбора на фронта в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Вероятното завладяване на последния останал дребен регион на западен Бахмут не оказва въздействие върху продължаващите украински контраатаки към Бахмут, до които изтощените сили на „ Вагнер “ ще би трябвало да доближат, с цел да създадат ред за осъществяване на по-нататъшни настъпателни интервенции. Руските сили евентуално ще се нуждаят от спомагателни подкрепления, с цел да държат Бахмут и фланговете му за сметка на интервенции в други направления.

ISW е забелязал артилерийски подразделения на 132-ра обособена гвардейска мотострелкова бригада (която по-рано е следена в региона на Авдиевка), настоящи в посока Бахмут.

Украински военни източници оповестиха, че означиха, че дълготрайно украинско нахлуване може да докара до тактическо обграждане на силите на „ Вагнер “ в Бахмут.

ISW по-рано предвижда, че настъпателните интервенции на „ Вагнер “ евентуално ще кулминират след месеци на изтощителни борби в градовете и е малко евентуално да продължи да се бие оттатък Бахмут в настоящето си изтощено положение. Силите ѝ са били покрай кулминационната точка, само че няма да могат да продължат настъпателни интервенции.

Руски блогър съобщи на 21 май, че силите на „ Вагнер “ не са атакували непосредствено Громове и Ивановске – селища директно на запад и югозапад от Бахмут – от завладяването на Бахмут. “

Командирът на батальон „ Восток “ Александър Ходаковски съобщи, че „ водени от инерцията на настъплението, съветските сили не са желали неотложно да признаят изчерпването на съветския нападателен капацитет и не са се погрижили да основат нужната отбрана “ в завладяни региони.

Бившият съветски офицер Игор Гиркин съобщи, че всички съветски сили към този момент са изтощени, откакто уверено са се заели да завоюват ненужна борба за Бахмут и твърди, че изтощените наемници на Вагнер са спрели неотложно в покрайнините на Бахмут, до момента в който са пълзели към административната граница на града.

Руските постоянни сили, ситуирани на северния и южния фланг на Бахмут, също е малко евентуално скоро да настъпят на запад към Константиновка или на север към Славянск на фона на украинските контраатаки в региона на Бахмут. Ще бъде още по-малко евентуално съветските стандартни сили да продължат настъпателни интервенции, в случай че финансистът Евгений Пригожин извърши декларираното си желание да се изтегли на 25 май.

В момента не е ясно дали Пригожин фактически ще го направи, само че някои блогъри спекулират, че ще ангажира „ Вагнер “ на друга сериозна фронтова линия в края на месеца.

Руските сили бяха изправени пред сходна кулминационна точка след мощно изтощителни офанзиви на пехотата в Северодонецк и Лисичанск през юни-юли 2022 година

Руският президент Владимир Путин поздрави вагнеровците и съветските военни на 21 май за завладяването на Бахмут.

Путин непосредствено приписа завладяването на града на наемниците на „ Вагнер “, като в същото време означи, че съветските постоянни сили са обезпечили „ нужната поддръжка и флангова отбрана “ за борбата при Бахмут. Руското министерство на защитата (МО) по сходен метод разгласи, че Русия е превзела Бахмут поради щурмовете на Вагнер в града и поддръжката на авиацията и артилерията от съветската Южна формация на войските.

Путин и Министерството на защитата евентуално желаят да избегнат повтаряне на ответната реакция, когато „ Вагнер “ завладя Соледар на 12 януари.

Признанието на Путин за ролята на „ Вагнер “ в Бахмут е първият път, когато самият той непосредствено ѝ приписва победа на бойното поле. Вероятно Путин е подхванал тази стъпка, тъй като Пригожин претендира, че успеха над Бахмут е напълно негова заслуга. На 21 май той съобщи, че е цялостна неистина, че съветските войски са помогнали и сподели, че никой от съветското МО не е бил в Бахмут.

Пригожин твърди, че „ Вагнер “ на процедура не е получил помощ от съветската войска, с изключение на от някогашния общоприет пълководец на театъра на интервенциите военачалник Сергей Суровикин и съветския заместник-министър на защитата по логистиката, трансформирал се в заместник-командир на групата Вагнер генерал-полковник Михаил Мизинцев. Пригожин евентуално ще се възползва, с цел да изиска повече доставки, отговорности и привилегии за „ Вагнер “ и да се утвърди като централна фигура на съветската ултранационалистическа общественост.

Всичко това илюстрира все по-голямото разделяне сред Кремъл и ултранационалистическата блогърска общественост.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи на 21 май, че Съединени американски щати ще образоват украински водачи на самолети от четвърто потомство, в това число F-16, с цел да усилят отбранителните качества на Украйна в дълготраен проект. Байдън съобщи, че украинският президент Володимир Зеленски му е дал „ безапелационни уверения “, че украинските сили няма да употребяват F-16, предоставени от Запада, с цел да ударят съветска територия.

Байдън повтори, че Украйна няма да употребява F-16 в предстоящото си контранастъпление и дефинира даването на F-16 като част от по-дългосрочни старания за увеличение на отбранителните качества на Украйна с развиването на оперативните потребности на Украйна. По думите му, Съединени американски щати не са дали обещание да изпратят танкове на Украйна по-рано, тъй като Украйна не се е нуждаела от танкове тогава.

ISW предизвести по-рано, че нуждата да изпрати на Украйна западни танкове, в това число M1, стана явна през юни 2022 година Още през януари 2023 година изданието предизвести, че забавянията в даването на Украйна на западни системи за пукотевица с огромен обхват, усъвършенствани системи за противовъздушна защита и танкове са лимитирали способността на Украйна да се възползва от опциите за по-големи контранастъпателни интервенции, показани от дефекти и неуспехи в съветския език военни дейности.

Неизбежното закъснение изисква даването на такива системи при най-ранните признаци, че ще бъдат нужни, а не когато обстановката стане ужасна.

Ако западните водачи започнаха да слагат условия на Украйна да употребява западни танкове през юни 2022 година, когато се появиха първите ясни знаци, че ще са нужни западни танкове, украинските сили щяха да могат да стартират да ги употребяват през ноември или декември. Непрекъснатите забавяния способстваха за удължаването на спора.

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров съобщи, че седем полка и четири батальона работят в Украйна към 20 май по време на среща с Путин в Пятигорск, Ставрополски край. Той твърди, че включва чеченските елементи на съветското Министерство на защитата (МО) и Росгвардия (Руската национална гвардия), в това число доброволци от специфичните елементи на Кадиров „ Ахмат “. Кадиров също по този начин твърди, че почти 200 доброволци от Чечня се изпращат на фронта в Украйна всяка седмица след образование.

Кадиров съобщи на 8 май, че 3300 души съставляват полка със особено предопределение „ Север Ахмат “ и в случай че декларираните седем чеченски полка номинално са с този размер, тогава цифрата на Кадиров за чеченските сили в Украйна може да възлиза почти на номинални 25 000 души личен състав, без да се регистрират загубите.

Реалният брой на чеченските сили в Украйна в тези декларирани формирования евентуално ще бъде доста по-малък заради бойни загуби и деградация. ISW е следил единствено батальони на специфичните сили на Ахмат, настоящи в Украйна, и не е видял образно удостоверение за чеченски формирования в ешелона на полк, настоящ в Украйна.

ISW е следил преди този момент чеченски елементи в настъпателни интервенции към Белогоровка, Луганска област и евентуално във вътрешни функционалности за сигурност в Запорожка област – интервенции, които са в сходство със състава на силите от най-вече 25 000 души личен състав.

Този брой, в случай че е прецизен, би посочил относително несъразмерен брой чиновници, служещи в Украйна от един съветски федерален индивид, само че би бил по-малък от силата, която Кадиров преди се опита да показа чеченските сили.

ISW по-рано оцени, че Кадиров евентуално се пробва да усили ролята на Чечня в интервенциите в Украйна и по-широката съветска военна сфера, с цел да резервира благоволението на Путин.

Руски специалисти по държавната телевизия обявиха на 21 май, че Русия се нуждае от три до четири милиона чиновници в Украйна, с цел да реализира военните цели на Русия.

Тези мнения евентуално са част от вътрешни осведомителни интервенции, целящи да слагат условия за широкоразпространената акция на Кремъл за набиране на договорна работа и продължаващата осведомителна интервенция за показване на войната в Украйна като екзистенциална. Тези мнения не отразяват никакво действително желание на Кремъл да организира по-широка готовност, която да създаде количество личен състав, близо до тези числа.

Руски блогър съобщи на 21 май, че ирански боен товарен аероплан Ил-76ТД е летял до Москва и го прави постоянно. Руските сили от ден на ден употребяват ирански дронове Shahed-136/131 в новата си лимитирана въздушна акция в Украйна през последния месец и е евентуално съветските сили от ден на ден да разчитат на иранските доставки на системите за дронове. ISW смята, че Кремъл евентуално ще продължи да преследва взаимноизгодни военно-икономически стратегии с Иран, с цел да обезпечи продължаваща материална поддръжка от Иран за съветските интервенции в Украйна.

Съобщава се, че съветските управляващи ускоряват ограниченията за пречистване в окупирана Украйна, с цел да намерят украински партизани. Украинският противодействуващ център заяви на 21 май, че съветските окупационни сили доста са нараснали броя на контролно-пропускателните пунктове в окупираната Запорожка област и че личният състав на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) претърсва коли с кучета, с цел да открие партизани.

Съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко заяви на 21 май, че съветските управляващи конфигурират ново съоръжение в целия Мариупол, с цел да наблюдават мобилните телефонни връзки на цивилни и да прослушват позвъняванията, направени на украинци отвън окупираните от Русия региони.

Съобщава се, че съветските управляващи ускоряват режимите си за паспортизация в Украйна. Украинският център за опозиция заяви на 21 май, че съветските окупационни управляващи не престават да ускоряват репресивните ограничения против жителите на окупираните територии, които не са получили съветски паспорти. В отчета се показва, че лицата без паспорт не могат да отидат в болница и че съветските управляващи заплашват да конфискуват коли на украински цивилни, които не имат съветски паспорти, когато минават през контролно-пропускателни пунктове.

Началникът на военната администрация на Луганска област Артьом Лусогор заяви на 21 май, че съветските управляващи изискват от децата в учебна възраст да имат съветски паспорти, с цел да получат документи за обучение. Той означи, че съветските управляващи в началото са претендирали от студентите да имат съветски паспорти, с цел да поставят изпити.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР