Надзорният съвет на автопроизводителя Volkswagen даде зелена светлина за разходването

...
Надзорният съвет на автопроизводителя Volkswagen даде зелена светлина за разходването
Коментари Харесай

Фолксваген ще вложи 34 млрд. евро за производство на електрически автомобили

Надзорният съвет на автопроизводителя Volkswagen даде зелена светлина за разходването на 34 милиарда евро, които ще послужат за създаването на електрически коли. По този метод компанията желае да оглави и този сегмент, откакто към този момент е водач при производството на дизелови и бензинови коли.

"С утвърждението на проекта поставяме основите за това, че Volkswagen ще бъде международен номер 1 и в електрическата подвижност до 2025 година “, сподели основният изпълнителен шеф Матиас Мюлер.

Прогнозираните разноски са доста по-големи от обещанието преди два месеца, че ще бъдат вложени 20 милиарда евро в създаването на електрически и самостоятелни коли до 2030 година.

На електрическите и самостоятелните транспортни средства към този момент се гледа като на основен детайл от бъдещото развиване на автомобилостроенето. Но пионерите като Tesla и други производители към момента не могат да намерят метод да печелят от тях, главно поради неналичието на необятно публикувана инфраструктура за зареждане, високите разноски за акумулатори и незадоволителното разстояние, което може да се измине с тези коли, написа Reuters.

Допреди две години, когато се развихри абсурда „ Дизелгейт, Volkswagen не залагаше толкоз на електрическото бъдеще и самостоятелните технологии. Откритата машинация, невъзможността на производителите да покриват екологичните условия в действителни условия и квотите в Китай за електрически коли, трансформираха нещата. Сега VW си е сложил амбициозната цел до 2030 година да предлага електрическа вариация на всеки собствен модел автомобил, пуснат на пазара.

Компанията разгласи, че общите вложения в електрически коли и планове ще доближат 72 милиарда евро до 2022 година За да финансира по-големите разноски за електрически коли, VW ще редуцира разнообразни разноски и ще употребява насъбраните си запаси.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР