Надяваме се, че можем да разчитаме на САЩ, заяви днес

...
Надяваме се, че можем да разчитаме на САЩ, заяви днес
Коментари Харесай

Зеленски във Вашингтон: Надяваме се, че можем да разчитаме на САЩ

Надяваме се, че можем да разчитаме на Съединени американски щати, съобщи през днешния ден във Вашингтон украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

 

Зеленски сподели това в тирада пред американски военни, на фона на въпроси във връзка с жизненоважната американска помощ за Украйна в областта на сигурността.

 

" Няма да се откажем. Ние знаем какво да вършим и вие можете да разчитате на Украйна. И се надяваме също толкоз доста да можем да разчитаме на вас ", съобщи Зеленски в Националния университет по защита.

 

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести Конгреса, че неодобряването на поиската през октомври военна помощ за Украйна може да даде преимущество на Русия, създавайки закани за сигурността на Запада.

 

Помощта е арестувана от Конгреса, където републиканците упорстват тя да бъде отпусната, откакто Съединени американски щати се погрижат за подсилването на сигурността на границата си с Мексико. " Путин гледа ": Новата финансова помощ за Украйна и Израел е блокирана в Сената на Съединени американски щати

Много законодатели републиканци показват подозрения по отношение на това дали да бъде продължавана помощта за Украйна, отбелязва Ройтерс.

 

Очаква се на следващия ден Зеленски да се срещне с президента Байдън и с конгресмени.

 

Косвено споменавайки разногласията в Конгреса, Зеленски сподели, че е " от решаващо значение политиката... да не съобщи бойците ", оповестява Ройтерс.

" Позволете ми да бъда прям с вас, другари. Ако има някой, който се въодушевява от нерешените проблеми на Капитъл хил (мястото, на което се намира Конгреса на САЩ), това са единствено Путин и неговата болна клика ", сподели украинският президент.

 

Американският президент Джо Байдън изиска от Конгреса 61,4 милиарда $ за военно финансиране на Украйна като част от пакет за помощ на обща стойност 110 милиарда $, който да включва също финансиране за Израел и за справяне с провокации в региона на националната сигурност, напомня АП. Засега обаче настояването на Байдън за изключителния пакет не е задоволено от Конгреса, защото бе обвързано с дебата за имиграционната политика на Съединени американски щати и за сигурността на американските граници.

 

Зеленски е поканен на срещи в Белия дом и с членове на Конгреса във вторник. Миналата седмица той анулира в последния миг видео връзка с американските законодатели, откакто републикански сенатори сложиха под въпрос продължаването на помощта за Украйна.

 

Американският министър на защитата Лойд Остин, който беше дружно със Зеленски в Националния университет по защита и също приказва там, предизвести, че Путин към момента се надява на победа в Украйна.

 

Той увери, че поддръжката на Съединени американски щати за Украйна остава " непоколебима " и че " уговорките на Америка би трябвало да бъдат спазени ".

" Въпреки закононарушенията си и макар изолацията си, Путин към момента има вяра, че може да надживее Украйна и че може да надживее Америка. Но той бърка ", сподели Остин под овации.

 

Конгресът е одобрил повече от 110 милиарда $ за Украйна след нахлуването на Русия през февруари 2022 година, само че нито цент, откогато републиканците поеха Камарата на представителите от демократите през януари.

 

До средата на ноември Министерството на защитата на Съединени американски щати е употребило 97% от 62.3 милиарда $ в допълнение финансиране, а Държавният департамент е изразходвал всичките 4.7 милиарда $ финансиране за военна помощ за Украйна, което му беше отпуснато, сподели предходната седмица шефът на бюджета на Съединени американски щати Шаланда Йънг.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР