Надявам се в рамките на председателството Съвета на ЕС да

...
Надявам се в рамките на председателството Съвета на ЕС да
Коментари Харесай

Петкова: Надявам се в рамките на председателството да бъде направена първата копка на интерконектора Гърция-България


Надявам се в границите на председателството Съвета на Европейски Съюз да бъде направена първата копка на интерконектора Гърция-България. Това съобщи при откриването на Седмата Регионална Конференция „ България пред Председателството на ЕС’2018:
Нови енергийни и индустриални политики “, проведена от Български енергиен и минен конгрес

Енергетиката е един от главните цели на нашето председателство, защото това е секторът с най-голямо въздействие върху стопанската система на всяка страна. Тезите, по които ще се търси общ метод ще са свързани и с енергийната успеваемост, и с ВЕИ. Ще се търси приемането на правилник за ръководството на Енергийния съюз, сподели Теменужка Петкова.

Изграждане на районното съдействие и надлежно на нужната инфраструктура в района ще са една от тематиките, върху които ще бъде отделено особено внимание.. Акцентът ще е върху Западните Балкани и по-точно върху създаване на изчезналата инфраструктура със прилежащите страни за гарантиране на газовата съгласуваност, сподели министър Петкова.
Министърът изрази вяра, че в границите на председателството ще бъде направена първата копка за интерконектора Гърция-България. Тя напомни, че през предходната седмица бяха оповестени две от най-важните публични поръки.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР