Надявам се срещу Унгария футболистите да защитят честта на България.

...
Надявам се срещу Унгария футболистите да защитят честта на България.
Коментари Харесай

Новият национален селекционер: Надявам се футболистите ни да защитят честта на България

Надявам се против Унгария футболистите да защитят достойнството на България. Това съобщи новият народен селекционер Илиан Илиев на конференцията си преди формалния си дебют отпред на „ лъвовете “ против Унгария в европейска подготовка. След доста премеждия и обрати, в последна сметка дуелът ще се изиграе на следващия ден, 16 ноември, от 19:00 часа наше време на Националния стадион „ Васил Левски “.

„ Не е елементарно за националния тим. Играл съм за националния тим, би трябвало да се опитам да оказа помощ на тима да излезе от тази обстановка. Що се отнася до измененията, които имам намерение да направя, тимът би трябвало да придобие повече самочувствие. Предвиждаме леки промени в системата на игра, само че за мен най-важно е футболистите да играят с повече самочувствие, тъй като другояче не могат да покажат на какво са способни на терена. Националният тим на Унгария е умел, с ясна тактическа сграда – тимът не е единствено Собослай, има и други класни футболисти. Ако излезем на терена, мислейки единствено за Собослай, ще си имаме огромни проблеми. Ситуацията е доста сложна в действителност – никой треньор в света не желае да играе без аудитория. Аз се надявам обаче футболистите да защитят достойнството на България и колкото и да е неприятна тази обстановка, да излезем с чест и горделивост от нея “, сподели наставникът на Черно море и продължи във връзка с абсурда по отношение на къде ще се играе мачът:

„ Ние се стараехме да се абстрахираме от тази обстановка. Футболистите упражняваха доста добре, имаше и такива, които питаха дали въобще ще играем. Това е най-хубавото откъм играчи, което можем да изберем. В неприятна серия от резултати сме – би трябвало да се концентрираме, унгарците имат положителни система. Със сигурност и за мен като дебют щеше да е хубаво да имаме почитатели. Добре беше, че не се повлияхме толкоз от написаното в медиите “.

Илиев добави още, че в титулярни състав не се чакат съществени промени спрямо последните ни срещи. „ Представянето ми беше скоро, групата стана ясни дни по-късно. Не очаквайте доста промени в титулярния състав. Добре е да има млади играчи, хубаво е да има и опитни такива, които да им оказват помощ. Няма да тръгваме в крайности, ще желаеме да се представим почтено на терена. Ще се опитаме да играем футбол против Унгария и естествено да вземем точки. Имаме един контузен – Кристиан Димитров се контузи леко, евентуално няма да бъде на линия и за двата мача, Анди Краев е осъден за първия дуел. Футболистите работеха добре. Аз им споделям и на играчите – това, което демонстрираха в последните мачове като игра е надалеч от това, което те могат. Отборът да е преди всичко. В такива мачове без его. С една победа няма да се класираме на Европейското, значимото е да покажем някакво лице, от което да тръгнем да градим “.

На конференцията в Национална футболна база „ Бояна “ участва и капитанът на „ трикольорите “ Кирил Десподов. „ Разбира се, че не е елементарно да се концентрираш за този мач, само че е добре, че в нашия отбор ще бъдем спокойни и фокусирани върху мача. Относно унгарците, те са доста опитни и с положителни играчи. На „ Пушкаш Арена “ не създадохме доста положения и загубихме с 0:3, само че се надявам да променим нещата на следващия ден и да си тръгнем от дуела с горди глави “, стартира той.

„ Със сигурност всички ние сме хора, четем какво се написа по медиите – несъмнено се успокоиха нещата, треньорът имаше диалози с нас, успокои тима. Най-важното беше да се концентрираме за утрешния мач. Да, няма футболист, който да желае да играе пред празни трибуни, само че би трябвало да се концентрираме по какъв начин ще изглеждаме на терена. Всички ние в тима сега сме спокойни. Няма какво да губим, най-важното е да излезем освободени, да изпълняваме нещата, които желае старши треньорът, да следваме проекта и мисля, че нещата ще се получат в тези последни два мача от групата. Определено всички желаеме да реализираме една победа в тези два дуела. Никога не съм работил с господин Илиев, щастлив съм, че в този момент ще работим дружно “, добави още офанзивният футболист на ПАОК.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР