Надявам се да не се стигне до фалити на фермери.

...
Надявам се да не се стигне до фалити на фермери.
Коментари Харесай

Явор Гечев: Протестът на зърнопроизводителите е за политики, но не е политически

" Надявам се да не се стигне до банкрути на фермери. Но по-правилно беше държавното управление да сформира политики за развиването на земеделието за идващите 2-3 години и земеделците да се приспособяват към тях и да ги изпълнят, а не да вземат решения в 6 без 10 или в 6 без 5, сподели пред bTV Явор Гечев, консултант по селското стопанство на президента и някогашен аграрни министър.

" Протестът на зърнопроизводителите е за политики, само че не е политически “, сподели той.

" Аз, в случай че бях, първо краткотрайно щях да спра вноса на зърно от Украйна поради другите договаряния, които са сега с украинската страна. Говори се за някакви съглашения. Тези споразуменията, в случай че желаят да ги подпишат, само че с механизъм. И в него да написа, да, вкарваме един милион тона слънчоглед, само че единствено това от Украйна. Приветствам подобен метод, само че за жалост това трябваше да се свърши в предходните 100 дни, а не в този момент да стартира след самата възбрана “, добави Гечев.

" Министерство на земеделието се оказа като в небрано лозе, тъй като то не защитаваше тая политика на българските ползи, само че пък служебното държавно управление нямаше право на законодателни начинания. Как да промениш нещо, което е в закона “, сподели още Явор Гечев.

" Таванът на дотациите се контракти в един мол при държавното управление на Кирил Петков “, уточни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР