Надявам се да излезем от цикъла връчване на мандати за

...
Надявам се да излезем от цикъла връчване на мандати за
Коментари Харесай

Радев се надява след спиралата от избори да се обърне внимание на отбраната


Надявам се да излезем от цикъла връчване на мандати за сформиране на държавно управление и нови предварителни парламентарни избори, тъй като участието в НАТО е на първо място отговорност към нашата лична сигурност, а това значи създаване на съответни и модерни отбранителни качества. Проблемите на защитата би трябвало да станат едни от проблемите на обществото.

Това съобщи президентът Румен Радев на националната конференция " 20 години България в НАТО: Защото сме по-силни дружно ", провела се в Централния боен клуб в София.

Той изясни, че би трябвало да се премисли ролята на Алианса, бъдещето на организацията, за отговорностите и приносът на България към укрепването на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО. Длъжни сме да отдадем дължимото на институциите, на политическите фактори, на президентите, на министър-председателите, на чиновниците на Министерство на външните работи и на Министерство на защитата за големите по размер политически, дипломатически и организационни старания за реализиране на стратегическата цел - да бъдем пълновръстен член на Алианса, сподели Радев.

По думите му процесът на пълноценна интеграция на България в НАТО ще е дълъг и сложен развой, тъй като към момента не покриваме избрани критерии и стандарти на Алианса.

" За страните като нашата, не можем сами да развиваме прогресивни и съвременни за подготовка военни линии, тъй като изискват финансови, научни и човешки запаси. Най-важният фактор е човешкият фактор, подготовката на наличния състав ", посочи Радев.

Той уточни, че е извънредно време българският парламент да се отнесе с цялата съвестност към защитата. Двата % за защита не са таван, а мотив за ускорение процеса на модернизацията на армията, разяснява още Румен Радев.
 Тагарев договаря да произвеждаме муниции за
Тагарев договаря да произвеждаме муниции за " Страйкър "

С шефа на Агенцията за съдействие в региона на защитата и сигурността на Съединени американски щати Джеймс Хърш
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР