Надявам се, че като се освободи Иван Гешев от поста

...
Надявам се, че като се освободи Иван Гешев от поста
Коментари Харесай

Съдия Куцкова за отстраняването на Гешев: Дали сме способни да унищожим всички глави на Хидрата?

Надявам се, че като се освободи Иван Гешев от поста му на основен прокурор, да няма повтаряне на същата история. 

Това разяснява пред Нова тв арбитър Нели Куцкова. 

С новия закон всеки идващ основен прокурор ще знае, че не е недостижим. Надявам се и хората, които избират членове на Висш съдебен съвет, да са си дали сметка какъв брой е значимо в този орган да влязат честни хора, които са устойчиви и няма да се поддадат на въздействие. Това, което в този момент се развихри и разкри, е толкоз позорно, че е ужасно. Хората по места си работят, вземат решение си проблемите и делата. Тези кавги по върховете не им въздейства изключително в всекидневието, само че те берат срама на някои хора, които се самозабравят, разяснява съдията. 



Може би съм била прекомерно наивна, само че въобще не съм предполагала, че този човек разполага с такава мрежа на въздействие. Сега се чудя дали в действителност сме способни да изгорим тези места, откъдето биха могли  да израстнат нови глави на Хидрата, разяснява тя. 

Надявам се Народното събрание да избере качествени хора за Висш съдебен съвет. Няма значение коя партия предлага, значимото е индивидът да е резистентен н а въздействие. Това би трябвало да са хора отвън правосъдната система, с цел да не са подвластни от началниците си и да внесат външен взор, уточни тя. 

 

Принудата, изнудването и злоупотребата с власт - това са все закононарушения. Само че аз колкото и да ми е неприятно да го кажа, не желая да съм като Цветан Цветанов, който четеше присъди от тв приемника. Всеки е почтен до доказване на противното, само че във всеки случай от изнесената инфоормация има данни за претъпление, само че би трябвало да се потвърди. Например изказванията, че някой си е поръчал при прокурор да удари компания на негов съперник. Някой е държал дело на трупчета и с това е изнудвал даден политик да одобри някакви промени в закона или да не ги одобри, уточни съдията.

Направи ми усещане Барселонагейт. За няколко дн и доста неща се случиха, което ми подсказва, че преди този момент е работено. Т.е. доста материали са били събрана и би трябвало да се види за какво случая е бил спиран. от позиция на жителя наподобява, че делото е било на трупчета, разяснява тя.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР