Надявам да не е някаква лична политическа вендета. С тези

...
Надявам да не е някаква лична политическа вендета. С тези
Коментари Харесай

Иван Гешев заподозря лична политическа вендета срещу него

Надявам да не е някаква персонална политическа вендета. С тези думи основният прокурор Иван Гешев разяснява решението на Конституционния съд от през днешния ден, съгласно което министърът на правораздаването може да инициира процедура за премахване на ръководителите на висшите съдилища и обвинител №1 при избрани условия.

" Ако бъде импортирано ново искане в Пленума на Висш съдебен съвет за отстраняването на основния прокурор, всичко е от компетентността на Пленума. Трябва ясно да кажа, че задачата на всичко това не е кардинална и не касае така наречен промяна, а задачата е лична, касае личността на основния прокурор и се надявам да не е някаква персонална политическа вендета ", съобщи Гешев.

По-рано изказване по проблема направи и представителят на Върховна касационна прокуратура (ВКП) Сийка Милева. “Прокуратурата в никакъв случай не разяснява решения на съда, в тази ситуация на Конституционния съд. Прокуратурата няма никакви терзания. Що се отнася до възможни дейности на министъра на правораздаването за премахване на основния прокурор, е ясно, че не става въпрос за кардинален метод, а за лична политическа офанзива от страна на представители на изпълнителната власт”, гласи коментарът.

Междувременно стана ясно, че Иван Гешев е дал пояснения пред прокурор от ВКП във връзка листата с лица, представен от премиера Кирил Петков като свързани с корупцията у нас.

Гешев уточни, че повода за срещата му с премиера е желанието на прокуратурата за взаимоотношение сред правосъдната и изпълнителната власт.

Само по този начин могат да се реализиран желаните резултати от обществото в битката с престъпността. Затова войната, която водят Министерство на вътрешните работи и министерство на правораздаването против прокуратурата, с изключение на в несъгласие с съществени конституционни правила е контрапродуктивна и не е в полза на българските жители, сподели още Гешев.
Свързани вести Надежда Йорданова: Ще желая предварително преустановяване на мандата на Гешев ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР