Надвишение на концентрацията на нитрати e констатирано в питейната вода

...
Надвишение на концентрацията на нитрати e констатирано в питейната вода
Коментари Харесай

Водата в ловешко село е опасна за деца, предупреждават от ВиК

Надвишение на концентрацията на нитрати e установено в питейната вода в ловешкото село Дойренци. Това заяви община Ловеч, базирайки се на ВиК АД - Ловеч.

От там предизвестяват, че водата е рискова за деца до 3 години и от през днешния ден влиза в действие възбрана за потреблението й. За възрастното население възбраната е целесъобразна.

Надвишението е установено след осъществено пробонабиране и разбор на питейната вода от водопроводната мрежа на с. Дойренци. Съдържанието на нитратите е 75,8 мг/л при оптималната стойност от 50 мг/л.

Все още се търсят причините за нарастването на нитратите в подаваната към селото вода, като се правят мероприятия за смъкване на наднормената стойност. При трайно усъвършенстване на качеството на питейната вода по индикатора нитрати ще бъде оповестено преустановяване на ограничаването за консумация на вода от мрежата на селото.

Повече от месец, заради което в града и няколко села е въведен воден режим. Вчера стана ясно, че той става още по-тежък, като водоподаването в Ловеч ще бъде прекъсвано два пъти в денонощието-  от 10 ч. до 16 ч., както и от 23.00 до 06.00 ч. Нововъведение има и за село Прелом, където водоснабдяване ще бъде обезпечено от 8.00 часа до 19.00 часа през два дни. Режимът влиза в действие от 25 октомври.
 Още по-тежък воден режим вкарват в Ловеч
Още по-тежък воден режим вкарват в Ловеч

Водоподаването ще бъде прекъсвано още веднъж два пъти в денонощието
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР