Надграждането на многонационалната бойна група на НАТО на българска територия

...
Надграждането на многонационалната бойна група на НАТО на българска територия
Коментари Харесай

Тагарев обсъди надграждането на бойната група на НАТО у нас с посланика на Гърция

Надграждането на многонационалната бойна група на НАТО на българска територия до бригада и взаимоотношението сред отбранителните промишлености на България и Гърция разискаха министърът на защитата Тодор Тагарев и посланика на Гърция у нас Н. Пр. Алексиос Либеропулос, оповестиха от Министерството на защитата.

Двамата, също по този начин, са говорили за опциите за надграждане на взаимното съдействие, с акцент върху споделената отговорност да способстват за усилване на сигурността в Черноморския район.

Обсъдени са били и плановете от съвместен интерес за възстановяване на свързаността по направление Север - Юг и развиването на стратегическата инфраструктура, както и съществуващите благоприятни условия за финансиране на тези планове, допълват от министерството.

Посланик Либеропулос е подчертал ясното обръщение, което е дало на света историческото посещаване на президента на Украйна Володимир Зеленски в София. А министър Тагарев е припомнил единната позиция на българското държавното управление за оказване на поддръжка на Украйна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР