Надениците заемат важно място сред консумираните храни. От важно значение

...
Надениците заемат важно място сред консумираните храни. От важно значение
Коментари Харесай

Да си приготвим най-вкусните домашни наденици

Надениците заемат значимо място измежду употребяваните храни. От значимо значение е от какво са създадени. Надениците се срещат в разнообразни разновидности - сурови, пушени, сушени. Могат да се употребяват при изработката на макарони, салати, мезета, предястия или единствено сварени и задушени.

За тези, които избират домашно направената наденица, ви представяме следната рецепта: На първо място 1 с. л. кисело мляко и 1 с. л. доматено пюре се разбъркват добре до приемане на хомогенна примес. Слагат се в блендер, прибавя се половин кг телешка кайма, подправки на усет, сода, сол и чесън на прахуляк.

Могат да се употребяват и 4 скилидки чесън. Благодарение на содата се получават меки и пухкави наденички. Прекарват се през блендера до приемане на хомогенна примес. След това сместа се поставя в ледник за 1 час.

 Домашни наденици

В дълбока тенджера се налива вода малко повече от половината. Слага се да ври на мощен огън, след което се понижава и се изчаква водата да не къкри. Сместа се изкарва от хладилника и се разделя на 5 равни елементи.

Всяка част се слага върху намазнена хартия поотделно на дължина. Увиват се на руло. Трябва да се увият плътно, с цел да не остане въздух вътре в хартията. Краищата им също се увиват.

Внимателно се слагат в тенджерата с вода и се варят към 10 минути. След това се изкарват, оставят се да поизстинат, изкарват се от хартиите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР