Надеждите са, че на 12 април трябва да се върнат

...
Надеждите са, че на 12 април трябва да се върнат
Коментари Харесай

Само 1% ученици отпаднали по време на дистанционното обучение

Надеждите са, че на 12 април би трябвало да се върнат в клас учениците от целия начален стадий и предпочитано 7-и и 12-и клас. Това заври пред БТВ Диян Стаматов, представител на учителското съсловие и шеф на 119 СУ. В студиото бе и Юлиян Петров, ръководител на профсъюз " Образование ", който желае да се мисли за диференцирано връщане на учениците, тъй като се е видяло, че заболелите възпитаници и учители надалеч не са били толкоз доста.

На въпрос би трябвало ли да се понижи материалът за матурите за 7 и 12 клас, Стаматов счита, че след ваканцията би трябвало да има редакции, наложени към този момент и в съсловието. " Миналата година имаше изследване за редактиране на материала и е вярно да се направи и на този стадий, тъй като втора година е отдалечено образованието ", сподели Стаматов, наблягайки, че отдалеченото образование върви добре. За 7 клас шефът счита, че би трябвало да има модерни създатели, които са четими и положителни, без архаизми, а с думи в творбите, които учениците познават.

От своя страна Петров счита, че постоянното образование не може да се приравни с отдалеченото. Огромна част от учениците не са ефикасни, сподели той. Проучване на МОН пък демонстрира, че по време на отдалеченото образование са изпаднали единствено 1% от учениците. Стаматов счита, че данните са оптимистични, само че съгласно Петров процентът е напълно друг - близо 10%.

Стаматов добави, че външното оценяване не би трябвало да отпада за 4 и 10 клас, с цел да се види равнището на подготовка и да се ревизират пропуските на учениците. Петров обаче не е склонен, защото " за в бъдеще би трябвало да се стартира с промени от начален стадий ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР