Надеждата ни е служебното правителство да обърне лице към малкия

...
Надеждата ни е служебното правителство да обърне лице към малкия
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Служебното правителство да обърне лице към малкия и средния бизнес

" Надеждата ни е служебното държавно управление да обърне лице към дребния и междинния бизнес ", каза пред БНР социологът Кънчо Стойчев, ръководител на Съюз " Произведено в България " и добави, че обществото би трябвало да принуди държавното управление, което е за няколко месеца, да свърши оптималното допустимо за българския бизнес , тъй като Брутният вътрешен продукт в страната се създава от хората, които се занимават с бизнес.

По думите му позицията на организацията, сплотяваща четирите национално представителни работодателски организации, е да бъде подложен приоритет на Плана за възобновяване и резистентност, други цели са еврозоната и Шенген.

" Условията за правене на бизнес в България са най-важното нещо. ... Нямаме позитивни образци за печелене на публични поръчки. Голям е казусът с либерализацията на пазара на електрическа енергия - бизнесът в България заплаща доста повече от сътрудниците си в Европа. Криминални са нещата в енергетиката.... През последната година имаше безпричинно раздуване на щата на администрацията и увеличение на заплатите в нея. С това може да стартира да се занимава служебното държавно управление ".

Стойчев дефинира разкритията на предприемачите в комисията по проверка на ръководството като нещо добре известно. 

" Пълна инспекция би трябвало да бъде направена и да се осветли какво се заварва. Където има нарушавания, би трябвало да се сезират съответните органи ", уточни той.

Интервюто на Диана Янкулова с Кънчо Стойчев в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР