Надежда Нейнски определи като добър дипломат новия министър на външните

...
Надежда Нейнски определи като добър дипломат новия министър на външните
Коментари Харесай

Нейнски: Удържането на геополитическата ни ориентация е ключово за борбата с корупцията

Надежда Нейнски дефинира като " добър посланик " новия министър на външните работи в служебния кабинет " Донев " Николай Милков.

" Надявам се, че той ще отстои стратегическия избор на България. Много е значима сега геополитическата ориентировка на България да бъде съхранена”, сподели тя пред NOVA NEWS, само че изрази терзания от изказванията на новия министър-председател и на президента по този въпрос.

„ Смятам, че България би трябвало доста ясно да се дефинира. Защото тази война, която Русия води против Украйна, би трябвало да бъде извоювана от демократичната общественост, тъй като противоположното би окуражило доста други диктатори да постъпят по същия начин”, уточни някогашният външен министър.

В момента светът е в доста значим исторически миг и сред демокрацията и автокрацията, уточни Нейнски:

„ България има народен интерес да бъде част от свободната и демократична общественост, а не да се върне в мрачните времена на властническото управление”.

Тя не вижда провали във външната политика на досегашния постоянен кабинет:

„ Смятам, че Русия губи въздействие на Балканите”, сподели тя, като акцентира историческото значение на рухването на ветото на България по отношение на Северна Македония за присъединение ѝ към Европейски Съюз, което отваря и пътя към общността на Албания.

Нейнски разяснява и доставките на газ за страната ни:

Според нея, в случай че се възобновят диалозите с „ Газпром” за тях: „ Това би било извънредно огромна неточност. Първо Русия сподели, че е обезсърчителен сътрудник и употребява газа като политически инструмент за рекетиране и налагане на своята политика в разнообразни елементи на Европа, включително и на Балканите. Второто нещо е, че парите, които се дават на „ Газпром”, непосредствено отиват във финансиране на войната в Украйна”.

Според нея в предизоборната акция би трябвало доста ясно партиите да се дефинират във връзка с геополитическата ориентировка на страната.

" Удържането и отбраната на геополитическата ориентировка на България е най-сигурната битка против корупцията и най-големият късмет за смяна на правосъдната система ", акцентира някогашният външен министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР