Надали има специалист по здравословното хранене, който да не Ви

...
Надали има специалист по здравословното хранене, който да не Ви
Коментари Харесай

Точните дресинги за пресни салати

Надали има експерт по здравословното хранене, който да не Ви предложи ежедневната консумация на пресни салати. Те са извънредно богати на витамини и на други скъпи субстанции, а също така са и доста диетични.

Независимо дали са приготвени от елементарна салата, от къдрава салата, от салата айсберг, спанак, рукола или какво ли още не, те би трябвало да участват постоянно в менюто ни. За да го разнообразите обаче, е добре да се научите и да приготвяте верните дресинги, с които да ги овкусите.

Ето няколко разновидността и на какъв вид пресни салати подхождат съответните овкусяващи сосове, като в тях няма добавена сол, чието количество би трябвало сами да прецените.

Дресинг, подобаващ за всевъзможни зелени салати

Известен и като дресинг или сос Цезар, той се подготвя от пасирани 1 рохко сварено яйце, 1 филе от аншоа, 3 с. л. лимонен сок, 9 с. л. зехтин, 1 ч. л. сос Уорчестър, 1 скилидка чесън, черен пипер и сол на усет.

 Салатен дресинг

Дресинг, подобаващ за салата от спанак

Приготвя се от разрушени с миксер 100 г майонеза, 3 с. л. зехтин, 1 с. л. захар, 2 с. л. лимонен сок, 1 ч. л. горчица, 1 ч. л. чесън на прахуляк.

Дресинг, подобаващ за зелена салата с орехи и пармезан

Приготвя се от 4 с. л. едрозърнеста горчица, 4 с. л. зехтин и 2 с. л. шери оцет, като всички съставки се смесват добре и с по този начин приготвения дресинг се залива салатата и се разбърква.

Дресинг, подобаващ за зелена салата със скариди

Приготвя се от 6 с. л. сок от помело, 3 с. л. рибен сос, 2 ч. л. сос от тамаринд и 2 с. л. мед.

Всички съставки се смесват и се оставят да кипнат в подобаващ съд при непрестанно безредие. След като дресингът изстине, е подготвен за приложимост.

Дресинг, подобаващ за зелена салата с риба

За него са нужни 200 г сметана, 1 с. л. лимонен сок, 1 с. л. горчица, 2 щипки черен пипер.

Всички артикули се разбъркват до приемането на хомогенна примес, която се изсипва върху приготвената салата.

Дресинг, подобаващ за зелена салата с плодове и орехи

Приготвя се от 100 мл сметана, 2 с. л. лимонен сок и черен пипер на усет.

Сметаната се разрушава и към нея постепено се прибавят лимоновият сок и черният пипер. Добавя се сол на усет и с полученият еднороден сос се залива салатата.

Опитайте още: Зелена салата с топъл дресинг, Френски дресинг, Балсамов дресинг, Дресинг за всевъзможни салати, Салата с дресинг от мед и горчица.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР