Надали има човек, на когото да не му се е

...
Надали има човек, на когото да не му се е
Коментари Харесай

Наистина ли дъвката може да остане в тялото ни седем години

Надали има човек, на който да не му се е случвало да глътне дъвка. И няма по какъв начин да не сме се питали какво ще се случи в този момент, изключително поради всички забавни вероятни сюжети, които сме чували - като да вземем за пример, че може да остане в стомаха ни цели седем години. А ето и каква е истината.
 Няколко бързи метода да премахнем залепналата по облеклата дъвка
Как да премахнем залепналата по облеклата дъвка

Оказва се, че методите са доста

Това изказване няма нищо общо с действителността, безапелационен е доктор Саймън Травис, професор по клинична гастроентерология в Оксфордския университет. По думите му, поглъщането на дъвка може да крие риск за организма, единствено в случай че се случва по три пъти дневно. А едва ли има такива хора.

Ако глътнем, тя просто ще премине през червата и ще излезе по този начин, както храната, която консумираме. Случаите, в които остава в червата, са много редки и се следят сами при деца. При хора с проблеми със стомашно-чревния тракт, като болест на Крон, която води до свиване на хранопровода, също са вероятни известни затруднения.
 Снимка 636367

Въпреки това лекарят ни поучава да използваме дъвките по предопределение, тъй като нямат никаква хранителна стойност и е ненужно да товарим храносмилателната система с тях. " Основата й е примес от еластомери, смоли, мазнини, емулгатори и восъци ", а това може да докара до стомашен дискомфорт, разяснява той, представен от CNN.
 Дъвченето на дъвка, паметта, стресът и с какво ни оказва помощ то
Неочакваните изгоди от дъвченето на дъвка

Никак не е безсмислено

Днес дъвката е артикул, който можем да намерим на всички места, и който постоянно използваме за ободряване на устната празнина. А преди епохи се е употребявал от античните нации, с цел да залъжат апетит или жадност. Тогава дъвката е била под формата на смола от няколко специфични дървета, която просто са отлепяли от кората и са дъвчели.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР