Надал се отказа от мача с Вердаско, Джокович е новият

...
Надал се отказа от мача с Вердаско, Джокович е новият
Коментари Харесай

Надал се отказа от мача с Вердаско, Джокович е новият номер 1 в света

Надал се отхвърли от мача с Вердаско, Джокович е новият номер 1 в света
Новак Джокович ще оглави международната класация при мъжете в понеделник след края на шампионата в Париж, откакто досегашният номер 1 Рафаел Надал се отхвърли от дуела си с Фернандо Вердаско във втори кръг. Испанецът страда от контузия на коремната област и сдаде върха в мъжкия тенис без игра в зала,,Берси “.

Вчера Джокович започва с победа присъединяване си във френската столица след чист триумф над португалеца Жоао Соуса. Сърбинът се намира във превъзходна форма, откакто няма загуба от Уимбълдън насам, печелейки поредно шампионатите в Ол Инглънд Клъб, Синсинати, Ю Ес Оупън и Шанхай. Надал от своя страна се завърна в Париж, откакто не бе играл от Ю Ес Оупън насам заради тендинит на коляното. 32-годишният испанец по този начин и няма да получи късмет да приключи годината като номер 1 за пети път в своята кариера.

От своя страна 14-кратният победител в шампионатите от Големия шлем Джокович ще завърши годината преди всичко за пети път в своята професионална тенис кариера. Сърбинът ще се изправи против Дамир Джумхур в идващия стадий, до момента в който на мястото на Надал против Вердаско ще играе щастливият губещ от Тунис Малек Джазири.

Междувременно, Роджър Федерер и Фабио Фонини също не престават без игра в идващия кръг, откакто противниците им Милош Раонич и Мартон Фучович се отхвърлиха заради контузии. За трети кръг се класираха още Кей Нишикори, победил локалния любим Адриан Манарино, Джон Иснър, надделял трагично Михаил Кукушкин, Александър Зверев, който се оправи с Франсис Тиафо и първенецът от предходната година Джак Сок, който в профил още един представител на домакините в лицето на Ришар Гаске. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР