Над сто деца от пловдивските училища и детски градини боядисваха

...
Над сто деца от пловдивските училища и детски градини боядисваха
Коментари Харесай

Митрополит Николай боядисва яйца с десетки деца от Пловдив

Над 100 деца от пловдивските учебни заведения и детски градини боядисваха червени яйца в двора на митрополитския храм „ Света Марина “ в Пловдив. Пловдивският митрополит Николай поздрави дребните си посетители, описа им библейската история, тъй като на Велики четвъртък се боядисват яйцата в алено, а по-късно боядиса първо алено яйце и с него помаза всяко едно дете в двора на църквата, написа Радио Пловдив. 
Владиката посъветва децата да не бъдат предатели и лъжци, да са работливи, усърдни, положителни, ученолюбиви и да учат за Бога. А учениците подариха на митрополита своя рисунка и го зарадваха с песнички и стихотворения за Великден. 
На въпрос на публицисти за идните избори в България, митрополит Николай разяснява, че всяка власт е от дадена Бога и съгласно критериите на църквата законна власт е тази, която има вяра в Бога и обича хората. 
Попитан дали ще бъде определен заслужен патриарх на Българската патриаршия, той уточни, че Светият дух управлява Вселенската патриаршия, част от която е и българската черква. „ Бог е с нас, не бойте се “, заключава владиката. 
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР