Над половин милион лева са постъпили от туристически данък в

...
Над половин милион лева са постъпили от туристически данък в
Коментари Харесай

В Боровец са готови за зимния сезон

Над половин милион лв. са постъпили от туристически налог в община Самоков. В последните 10 месеца. За последните две години растежа на проходите от този налог е над 10 на 100, а на приходите от туризъм с 24 %. Това оповестява за Хоризонт кметът на Самоков Владимир Георгиев . По думите му, увеличеният брой туристи се дъ;жи на разнообразния туристически артикул и на огромния брой фестивали на територията на общината.

15% е нарастването на туристите през предишния зимен сезон на Боровец. Очакванията са за добър сезон и тази зима, сподели Георгиев:

Общината сме се подготвили по отношение на инфраструктура и всички, което би трябвало да отстраним като забележки от предходни години, Снежните съоръжения са тествани, лифтови уреди, всичко е наред и мога умерено да кажа, че цялата ски зона е в подготвеност за идния сезон. Имахме много инфраструктурни обекти на територията на Боровец, всичко е завършено в точния момент и мога да кажа, че това няма да бъде по никакъв метод спънка за сезона като цяло.

Предварителните резервации в хотелите дават учредения за оптимизъм, сподели Благовеста Томова от Съюза на хотелиерите в Боровец:

Голяма част от пазарите, които обичайно имаме в курорта, бележат растеж тази година. Най-големият пазар – Англия, има наклонност към нарастване, а най - огромното нарастване на предварителните резервации от пазар България, което е извънредно радостно. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР