Над половин килограм златни изделия на стойност 60 139 лева

...
Над половин килограм златни изделия на стойност 60 139 лева
Коментари Харесай

Задържаха контрабандни златни изделия за над 60 000 лв. на Капитан Андреево

Над половин кг златни произведения на стойност 60 139 лв. откриха митническите чиновници.

На 18 февруари, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево, дошъл товарен автомобил с турска регистрация с водач-турски жител, пренасящ стока от Турция за Германия.

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било селектирано за щателна митническа инспекция, оповестяват от Агенция Митници.

При персонален обзор на лидера, в двата джоба на якето му, са открити произведения от жълт метал - пръстени, обеци, гривни, медальони. Извършената експертиза от експерт открива, че изделията са с тегло 533.60 грама от 14 и 22-каратово злато на обща стойност 60 139 лв..

Контрабандните златни произведения са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Шофьорът е притеглен към наказателна отговорност и му е взета мярка за неотклонение парична гаранция.

Агенция Митници припомня, че при преместване на произведения от благородни метали през границата на страната, външна за Европейски Съюз, нормата за безмитен импорт на бижута и аксесоари от злато и платина е до 60 грама, а от сребро – 300 г. 
 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР