Над 96 млн. яйца ще боядисат българите за Великден. Това

...
Над 96 млн. яйца ще боядисат българите за Великден. Това
Коментари Харесай

Над 96 милиона яйца боядисват българите за Великден

Над 96 млн. яйца ще боядисат българите за Великден. Това демонстрира без значение изследване на маркетинговата организация Pragmatica, поръчано от Starcom България, осведоми компанията.

За 46.6% от българите Великден е фамилен празник и по тази причина възнамеряват да го споделят с околните си. При 39.8% от хората пък това значи отбелязване в най-тесен фамилен кръг. Според данните 5.9% от участвалите в изследването ще отбележат празника единствено с по-възрастни членове на фамилията.

Най-консумираните храни по Великдедн се чака да бъдат козунакът (за 96% от участниците в проучването) и яйцата (за 94.9%). Проучването сочи още, че семействата ще се снабдят с яйца най-вече от супермаркетите (51.5%). Немалка част обаче ще постави на трапезата си и яйца, които ще са домашно произвеждане (29.5%) или от фермерски базар/биомагазини (19.1%). Очаква се броят на боядисаните яйца да е 96 204 032, като една част от тях ще са в обичайния червен цвят.

Що се отнася до пътуването по време на почивните празнични дни, съвсем една трета от запитаните показват, че имат проекти да пътуват, като дестинациите, които ще посетят, са най-вече в границите на страната. Личният автомобил (81.1%) ще е главното транспортно средство, с което ще се придвижват, близо 16% ще изберат да пътуват с трен или рейс и единствено 4.3% ще пътуват със аероплан за празничните дни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР