Над 9000 моторни превозни средства в цялата страна са проверени

...
Над 9000 моторни превозни средства в цялата страна са проверени
Коментари Харесай

Линеен контрол по пътищата: Над 9000 МПС са проверени от началото на акцията

Над 9000 моторни транспортни средства в цялата страна са тествани от петък до момента в границите на акцията по линеен надзор, която стартира Министерство на вътрешните работи. Пътни патрули се смесват с другите коли в трафика и при нарушаване или проблематично държание на пътя алармират сътрудниците си.

46 екипа на " Пътна полиция " в цялата страна работят по линейния надзор през днешния ден като 10 от тях дежурят и през нощта.

Подробности вижте във включването на Зоя Велинова.

В " Денят стартира " от Института за пътна сигурност оцениха позитивно новата самодейност на Министерство на вътрешните работи за линеен надзор на придвижването, само че акцентираха, че това не е задоволително.

От организацията упорстват прокуратурата да разпорежда експертизи за положението на пътя при всяка злополука със смъртен случай. А в случай че се окаже, че положението на пътя е причина за случай, да се търси отговорност от стопаните на оборудването.

Най-честите аргументи за злополуките по пътищата през лятото са неправилните маневри, припомнят от " Пътна полиция ". Традиционно през летните месеци у нас стават най-вече произшествия поради по-интензивния трафик в цялата страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР