Над 800 души са заявили участие в митинг, организиран в

...
Над 800 души са заявили участие в митинг, организиран в
Коментари Харесай

Стотици се събират на митинг в подкрепа на Денков и правителството тази вечер

Над 800 души са декларирали присъединяване в протест, проведен в поддръжка на премиера Денков и кабинета. Събитието е оповестено за довечера от 19 ч. Подкрепящите държавното управление ще се съберат пред постройката на Министерския съвет. 

Протестната самодейност идва на фона на вчерашната словесна престрелка в Народното събрание сред премиера и опозицията. 

Премиерът ги разгневи, откакто при първичното си излизане на трибуната се обърна към депутатите по този начин: “Уважаеми и неуважаеми народни представители. Това, което чухме през днешния ден, съответстваше на това, което чаках ”.

Това обаче съумя да провокира гневни реакции в опозицията, които започнаха да скандират за неговата оставка.

Самият Денков изясни, че се е обърнал по този метод към тях, тъй като чул доста лъжи.

Междувременно стана ясно, че опозиционните партии ще провеждат избор на съмнение против кабинета. Това си желание от " Възраждане " оповестиха още в сряда, като то бе подкрепено и от Има Такъв Народ. Малко по-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия също обявиха готовността си за сходен ход, като прецизираха, че даже ще бъдат съвносители. По техни думи подписите ще бъдат импортирани в Народното събрание още през днешния ден. Нужни са им 48 - на една пета от депутатите.

За да бутнат кабинета, трите партии се нуждаят от болшинство в Народното събрание, което обаче нямат. Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски разгласи още през вчерашния ден, че държавното управление е устойчиво и евроатлантическо, а водачът на ГЕРБ Бойко Борисов уточни тази заран, че партията му няма да смъкна кабинета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР