Над 80 ученици от цялата страна ще вземат участие в

...
Над 80 ученици от цялата страна ще вземат участие в
Коментари Харесай

Над 80 ученици от страната ще участват в националното състезание „Най-добър млад строител“

Над 80 възпитаници от цялата страна ще вземат присъединяване в националния кръг от надпреварата „ Най-добър млад строител “, чиито хазаин е бургаската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Кольо Фичето “. Днес проявата бе публично открита с тържествена стратегия пред Експозиционен център „ Флора Бургас “.

Директорът на ПГСАГ „ Кольо Фичето “ инж. Даниела Симеонова откри събитието, а публични посетители на проявата бяха кметът на Бургас Димитър Николов и основният проектант на Общината Тихомир Райчев.

" С упорития и безрезервен труд на ръководители и педагози, професионалната гимназия " Кольо Фичето " се трансформира в мечтано и привлекателно място, където учениците развиват своите професионални умения и пълномощия в областта на строителството, архитектурата и геодезията. Доказват го многочислените извоювани през годините награди от национални и интернационалните надпревари, както и сполучливата професионална реализация на възпитаниците му. Успех на всички участници в националното съревнование „ Най-добър млад строител “! ", пожела на присъстващите кметът Николов.

Сред гостите участваха още представители на компании от учебното настоятелство и от Камарата на строителите.

Участниците са от общо 17 тима и са спечелили в районните кръгове на надпреварата, което се провежда от Министерството на образованието и науката. Те ще се състезават в следните дисциплини: „ Геодезия “, „ Сухо строителство “, „ Облицовки и настилки “, „ Зидария “, „ Мазилки, шпакловки и бояджийски работи “.

Практическите надпревари по дисциплините ще стартират на следващия ден, петък, от 09.30 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР