Над 80 процента от европейците, участвали в онлайн допитване, искат

...
Над 80 процента от европейците, участвали в онлайн допитване, искат
Коментари Харесай

Европейците против смяната на лятно и зимно часово време

Над 80 % от европейците , взели участие в онлайн допитване, желаят да бъде отстранена практиката да се превъртат стрелките на часовниците пролет и есен. Това заяви през днешния ден немският вестник " Вестфаленпост ", представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

В допитването на Европейската комисия от началото на юли доникъде на август взеха присъединяване 4,6 милиона души. Това е рекордно присъединяване в онлайн сондаж на Европейски Съюз. Над три милиона от гласовете бяха дадени на територията на Германия.

От хората, предпочитащи да спре промяната на часовото време, множеството избират да се резервира за непрекъснато лятното часово време.



Говорителка на Европейска комисия сподели нощес, че Еврокомисията ще изследва в детайли резултатите, преди да направи каквито и да било обществени изказвания. Макар да не е правно обвързващо, допитването може да послужи като основа за законодателни дейности, нужни за промени в нормативната уредба . Всяка дефинитивна промяна би трябвало да бъде утвърдена от Европейския парламент и страните членки.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР