Над 720 милиона лв. от бюджета на община София са

...
Над 720 милиона лв. от бюджета на община София са
Коментари Харесай

Тройните увеличения на общинските заплати в София ще бъдат премахнати

Над 720 милиона лева от бюджета на община София са планувани за вложения , заяви столичният заместник-кмет по финанси и опазване на здравето на Иван Василев пред NOVA през днешния ден.

След като в събота, се откри, че кметът, ръководителят на Столичния общински съвет и общинските съветници са с 300% нарастване на заплатите.

" До момента е имало два типа съветници - такива, които получават 1 300 лева и които получават над 4 000 лева ", уточни Иван Василев, като добави, че се чака възнагражденията на общинските съветници в бордовете да бъдат отстранени . С това решение излиза наяве, че няма да има по-привилегировани сред тях, добави той.

За съпоставяне, в бранша на опазването на здравето заплатите на медицинските сестри не търпят покачване, при водачите се следи нарастване с 15%, а при артистите - с 20%.

" За нас е значимо хората в столицата да получават почтено заплащане за труда си. Увеличихме заплатите в администрацията, в превоза, в културата и в опазването на здравето. Това са редовно натрупвани проблеми, на които ние намирахме решение през последните месеци. И да, заплатите на общинския съвет и на кмета се подвигат, само че това не се е случвало от десетилетие ", съобщи Василев.
 Ръстът на заплатите в СОС - заслужено систематизиране на средствата, за Ваня Григорова
Ръстът на заплатите в СОС - заслужено систематизиране на средствата, за Ваня Григорова

Тя отбрани нарастване на възнагражденията на общинските съветници и кмета на София

По въпроса за размера на вложенията в София той акцентира: " Това са над 40 детски градини, 2 многоетажни паркинга, продължаваме построяването на основни булеварди и връзките със Северната скоростна дъга. "

По негови думи средства са заделени за планиране, за продължение на построяването на основни обекти. Предвидено е също нарастване на средствата за столичните квартали. " С този бюджет даваме властта на хората. Ще бъдат дадени 200 хиляди лв. за всеки един регион, с цел да имат жителите властта да вземат решение проблемите си ", добави Иван Василев.
 Държавните предприятия ще внесат в бюджета цялата си облага за 2023 година
Държавните предприятия ще внесат в бюджета цялата си облага за 2023 година

Срокът за внасянето им е 31 май 2024 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР