Над 71 млн. лева за подобряване на превозите са заложили

...
Над 71 млн. лева за подобряване на превозите са заложили
Коментари Харесай

БДЖ планира да инвестира 71 млн. лв. в подобряване на услугата

Над 71 млн. лв. за възстановяване на транспортите са заложили в бизнес проекта за 2019 година на БДЖ . Парите са за финансови вложения.
От тях 65 млн. лева са планувани единствено за възстановяване на положението на преносимия състав, осведомиха от сдружението.

Предварителните данни за 2018 година в " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД демонстрират, че през 2018 година, приходите на сдружението се образуват от 51 млн. лева продажби , 10.4 млн. лева обезщетения и 175 млн. лева дотация. Това общо е 236.4 млн. лева, което е с 2.7 млн. лева под плануваните.
 Пред банкрут е сдружението, ремонтирало локомотивите на БДЖ
Пред банкрут е сдружението, ремонтирало локомотивите на БДЖ

Ако ги закрият, връщат техническата документи в Загреб

Оперативните разноски са в размер на 215.2 млн. лева, с 10 млн. лева по-малко от плануваните , като осъществената спестовност е от разноски за външни услуги и сила.

Като резултат сдружението за първи път от 6 години ще излезе на чиста облага, в размер на близо 1 млн. лв. .
 БДЖ е в устойчиво финансово положение, регистрираха новите шефове
БДЖ е в устойчиво финансово положение, регистрираха новите шефове

Новото управление на БДЖ желае да изкара системата от 19 век

За трета поредна година броят на превозените пасажери е към 21 милиона ( най-ниското за последните 10 години ). Има леко нарастване от 184 хиляди пасажера, като разпределението на пътникопотока е в следните посоки :
Дълги линии (транснационални маршрути): 26 влакови маршрута, които транспортират 16% от пасажерите и обезпечават 49% от приходите при междинен доход от билет 9.64 лева Крайградски линии до 100 км (обслужвани от мотрисни влакове ДМВ и ЕМВ): 343 влакови маршрута, които транспортират 38% от пасажерите и обезпечават 12% от приходите при междинен доход от билет 0.34 лева Останалите 197 влакови маршрута транспортират 46% от пасажерите и обезпечават 38% от приходите, при междинен доход от билет 1.27 лева .  Бившият началник на БДЖ Владимиров: компанията не е във банкрут
Бившият началник на БДЖ Владимиров: компанията не е във банкрут

БДЖ би трябвало да има и различен график. Той не е пращал отчет в ДАНС

От компанията признават, че финансовата стратегия през 2018 година изостава мощно - от планувани над 46 млн. лева, за ремонтна активност са изразходвани малко повече от 8 млн. лева . Това е довело до добре известните проблеми с обезпечаването на Графика за придвижване на влаковете.

Предвидените за 2019 година финансовите вложения са в размер на над 71 милиона лв.. От тях 65 млн. лева единствено за възстановяване на положението на преносимия състав .
 Вече няма потребност от
Вече няма потребност от " Холдинг БДЖ ", уверен Росен Желязков

Преструктурирането му ще отнеме време

От сдружението твърдят, че тук са включени публични поръчки за осъществяване на подемни поправки на 20 локомотива и капитални поправки на още 30 локомотива , както и пускане на ремонта на дизеловите и електромотрисните влакове " Сименс ".

Предстои и усъвършенстване на настоящата стратегия за ремонт на вагони като е планувано през годината да бъде осъществен капитален ремонт на общо 61 вагона и междинен ремонт на още 98 вагона.
 Служителите, разкрили фиктивните поправки в БДЖ, уволнени
Служителите, разкрили фиктивните поправки в БДЖ, уволнени

Ръководството на БДЖ демонстрира беззащитност пред истината

Според проектите на БДЖ за 2019 година се чака растеж на превозените пасажери с 2,6% (545 хил.). Това ще докара до нарастване на директните приходите от продажби с съвсем 2 млн. лева Субсидията по контракта за публичната услуга с страната се резервира в същия размер от 175 млн. лева .

Планираните оперативни разноски също се усилват с 3 млн. лева до 218 млн. лева, главно заради нарастването на минималната работна заплата и цените на енергоносителите.

Намалението на облагата се компенсира от нарастването на приходите от продажба на неоперативни дълготрайни материални активи (ДМА) и отпадъчен скрап , вследствие на което чистата облага се усъвършенства от 910 хиляди лв. за 2018 година, на 3.730 млн. лв. по бюджет за 2019 година
 51 влака са анулирани поради липса на локомотиви
51 влака са анулирани поради липса на локомотиви

Бързите стопират на спомагателни гари, с цел да обслужат пътниците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР