Над 70 човека - собственици на вили във вилна зона

...
Над 70 човека - собственици на вили във вилна зона
Коментари Харесай

70 човека от вилна зона Росенец протестираха заради липса на водопровод и високи сметки

Над 70 индивида - притежатели на вили във вилна зона Росенец, се събраха на кротичък митинг през днешния ден. Те излязоха с плакати на отбивката за вилната зона от 9 до 11 ч.

Исканията са ориентирани към ВиК и Община Бургас. Поводът за митинга е писмо на ВиК-Бургас, в което сдружението слага ултиматум на жителите на вилната зона, че на 29 юли ще им спре водата, в случай че не платят насъбраните за интервал от 5 години от януари 2015 до октомври 2020 година сума от 228 000 лв..

Според протестиращите, сумата е насъбрана от течове, повода за които е неналичието на тръбопровод.

Проектът е импортиран в общината през 2012 година, а отлагането на реализацията му поражда редовно проблеми с отчитането на показанията на водомера, благосъстоятелност на ВиК-Бургас, показва Пепа Русева, ръководител на Управителния съвет на сдружението на притежателите във вилна зона „ Росенец ".

„ Още през март 2012 година сме изпратили писмо до общината с искане за построяването на тръбопровод. Те са ни дали отговор, че в случай че изработим план, те ще се погрижат за финансирането и построяването на водопровода. Направили сме плана, само че тръбопровод към момента няма.

Искаме осъществяване на добре отлежалия план, желаеме заслужено отчитане като предлагаме то да се поеме от доставчика на услугата-ВиК, с цел да няма подозрения, както те се показват, че има извънредно доста обири на вода при нас или огромни течове, което не е правилно. ", споделя Русева.

Според нея няма по какъв начин жителите на вилната зона да са изразходвали тази вода, защото множеството вили се употребяват интензивно единствено през летния сезон.

Днес митингът мина без катастрофи и без блокиране на пътя. Присъствието на три полицейски автомобила и служители на реда обаче накара движещите се по пътя Бургас-Созопол да се движат с доста ниска скорост край протестиращите и това наруши за малко интензитета на трафика.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР