Над 60 руски военнослужещи са били убити при украинския ракетен

...
Над 60 руски военнослужещи са били убити при украинския ракетен
Коментари Харесай

Кремъл призна за 63 убити руснаци в Донецк

Над 60 съветски военнослужещи са били убити при украинския ракетен удар по Макеевка в новогодишната нощ, разгласи министерството на защитата на Русия в изказване, представено от ТАСС.

По негови данни Въоръжените сили на Украйна са изстреляли от реактивна система за залпов огън " Хаймарс " (HIMARS) шест снаряда по пункт за краткотрайно разполагане на съветско военно поделение в региона на този град в източните околности на Донецк. Обектът е бил улучен от " четири ракети с фугасна бойна глава ", вследствие на което " са починали 63 съветски военнослужещи ", написа в известието.

Руската система за противовъздушна защита е свалила останалите два снаряда, прибавиха от министерството на защитата на Русия и дадоха обещание да окажат " цялата нужна помощ " на фамилиите на убитите бойци.

Голямото натоварване на клетка от мобилната мрежа е издало на лагер на мобилизирани съветски резервисти в отчасти окупираната Донецка област в Източна Украйна, който бе изумен в новогодишната нощ, съобщи по-рано ТАСС, като се базира на източник от правоохранителните органи, образувани от локалните сепаратисти.

Украинската войска споделя, че при офанзивата в град Макеевка, на петнайсетина километра източно от Донецк, са били убити към 400 съветски военни - изказване, което не е тествано по самостоятелен път, показва Би Би Си. Редица съветски коментатори признаха за нападението по професионално учебно заведение, където били разквартирувани бойци, и че постройката е съвсем изцяло разрушена, само че твърдят, че жертвите са доста по-малко, в сравнение с претендира украинската страна.

Източник от правоохранителните органи на така наречен Донецка национална република съобщи през днешния ден пред ТАСС, че военните са употребявали интензивно мобилните си телефони, което е разрешило на съперника да открие местоположението им.

Русия твърди, че постройката е била изумена от високоточна американска реактивна система за залпов огън " Хаймарс " (HIMARS). Съединените щати доставиха такива модерни оръжия на Украйна след съветската инвазия в страната.

Украинските въоръжени сили нанесоха масиран удар по Макеевка в новогодишната нощ. По първична информация са били ранени над 15 души, само че данните за убити и потърпевши се прецизират, отбелязва ТАСС.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР