Над 60 разпитани свидетели, 22 назначени експертизи и 7 огледа

...
Над 60 разпитани свидетели, 22 назначени експертизи и 7 огледа
Коментари Харесай

Разпитани са над 60 свидетели за тежкия пътен инцидент край Своге

Над 60 разпитани очевидци, 22 назначени експертизи и 7 огледа на местопроизшествието регистрира прокуратурата по отношение на следствието на тежкия пътен случай край Своге със 17 починали.
От държавното обвиняване прецизират, че се работи както по линия на отговорността на водача Григор Григоров, по този начин и по връзката сред положението на пътя и метода на осъществяването му и нещастието от 25 август.
Сред разпитаните са потърпевшите в по-добро здравословно положение, членовете на държавната комисия, приела проблематичния път, някогашни и сегашни шефове на Пътната организация. Споменава се и разпитът на районния министър в оставка Нанков, които бил предал на проверяващите " забележителен размер документи ". От прессъобщението излиза наяве и че показания са давали представители на компаниите, имали отношение към рехабилитацията на пътя.
Експертизите са както за здравословното положение на потърпевшите и на обвинявания Григор Григоров, по този начин и за техническата редовност на авариралия рейс. Иззети са мостри от пътната настилка и от мантинелата, чиято експертиза ще бъде направена у нас от движимости лица и лаборатории, които не са в служебна взаимозависимост с районното министерство и пътната организация, нито са свързани с търговски сдружения, взели участие в планиране, осъществяване и контрол на пътния сектор.
От прокуратурата категорично прецизират, че така наречен „ самостоятелни следствия “ на тежкия случай нямат темперамент на следствие по смисъла на Наказателно-процесуален кодекс и не ангажират органите на досъдебното произвеждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР