Над 60 деца от две групи „Кокиче“ и „Славейче“ на

...
Над 60 деца от две групи „Кокиче“ и „Славейче“ на
Коментари Харесай

Деца от ДГ „Слънце“ бяха гости в Окръжен съд – Кюстендил, в Дни на професиите 

Над 60 деца от две групи „ Кокиче “ и „ Славейче “ на Детска градина „ Слънце “ - Кюстендил гостуваха в Окръжен съд – Кюстендил, в Дни на специалностите. По тяхна самодейност, те се срещнаха с специалностите: арбитър, правосъден асистент и връзки с обществеността.
Младши арбитър Мария Танева от Окръжен съд – Кюстендил, правосъден асистент Михаела Демиревска от Районен съд – Кюстендил и Владимир Владимиров – връзки с обществеността, описаха пред децата за своята работа в Съдебната палата и влязоха в ролята на разказвачи на приказки, като показаха две от творбите в състезанието „ Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта “, а точно приказката за „ Двете зайчета и горския арбитър Баба Меца “ и „ Поничката Дейзи и шоколадът Трейзи “.
По завладяващ и занимателен метод, децата схванаха какви са разпоредбите в нашето общество и какво се случва с тези, които не ги съблюдават. Задаваха доста въпроси, разказваха случки, на които са били очевидци или, които са гледали в детските филмчета.
Децата от ДГ „ Слънце “ се снимаха като съдии, облечени в тоги, в една от правосъдните зали на Окръжен съд – Кюстендил, държейки в ръцете си Конституцията на Република България. Те научиха, че съдът е мястото, където се пази една от публичните полезности – „ Справедливостта “!
Това беше и следващият Ден на отворените порти в Съдебната палата в Кюстендил в месец април, месецът, в който се отбелязва Денят на Конституцията и професионалния празник на юриста и правосъдния чиновник / 16 април /.
На децата им бе разяснено, че доста специалности и сфери на активност намират място при работата на съда, като се употребяват специалисти в разнообразни области.
Гостуването бе част и от Образователната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури през образователната 2021/ 2022 година ”.
Благодарим на децата от група „ Кокиче “, с учители Анелия Станковска и Василена Николова, помощник- педагог Татяна Белева и група „ Славейче “, с преподавател Лилия Серафимова и асистент – педагог Силвия Кирилова!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР