Над 60 000 полицаи и жандармеристи ще са мобилизирани утре

...
Над 60 000 полицаи и жандармеристи ще са мобилизирани утре
Коментари Харесай

Над 60 000 полицаи ще пазят утре Франция от жълтите жилетки

Над 60 000 служители на реда и жандармеристи ще са мобилизирани на следващия ден във Франция за 23-ата седмична протестна акция на "жълтите жилетки ", заяви вътрешният министър Кристоф Кастанер, който съобщи, че "вандалите още веднъж ще се отзоват ", съобщи Франс прес.

Началникът на столичната полиция Дидие Лалман пък съобщи, че желанията на "жълтите жилетки " да се съберат край катедралата "Нотр Дам " са "чиста провокация ".

"Над 60 000 служители на реда и жандармеристи ще са мобилизирани в цяла Франция да изпълнят задачата си: да обезпечат сигурността на французите и да подсигуряват свободата да се показва безвредно ", сподели Кастанер на конференция.

Според него "вандалите още веднъж са си дали среща на следващия ден в някои френски градове, в Тулуза, Бордо, Монпелие и изключително Париж ".

"Афишираната им цел е ясна: да повторят 16 март ", съобщи министърът, имайки поради 20-ия седмичен митинг на "жълтите жилетки ", по време на който бул. "Шанз-Елизе " стана сцена на вандалщини и безпорядък, което провокира уволнението на предходния шеф на парижката полиция.

Два столични региона ще са неразрешени за демонстрации на следващия ден: "Шанз-Елизе " и "Нотр Дам " и покрайнините й след пожара, който частично унищожи катедралата.

От 17 ноември "жълтите жилетки " показват всяка събота с претенции като повишение на покупателната дарба. През последните седмици броят на протестиращите осезаемо спадна, само че в някои от демонстрациите бяха придружени от прояви на принуждение в редица градове. Правителството одобри противоречив "закон против вандализма " през март и взе фрапантни ограничения за сигурност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР