Над 560 фирми от 25 държави отвориха щандовете си с

...
Над 560 фирми от 25 държави отвориха щандовете си с
Коментари Харесай

Иновативна водка от розова вода и еленски бутове блазнят хиляди в Пловдивския панаир

Над 560 компании от 25 страни отвориха щандовете си с питиета, храни, техника и софтуерни нововъведения в Международния панаир в Пловдив. Днес започва мегафорумът, който сплотява производители и дистрибутори от над 170 бранша в специфичните изложения " Агра ", " Винария ", " Фудтех " и " Вкусовете на италия ".

Най-голямото икономическо събитие на Балканите - по този начин дефинира форумът в Пловдивския панаир основният шеф Иван Соколов.

" Това е единственото по рода си събитие. То демонстрира развиването на няколко стратегически бранша на стопанската система, свързани между тях какво в индустриален, по този начин и в маркетингов аспект. Седмото издание е най-мащабното до в този момент след 2 години пауза поради пандемията. Изложението показва по какъв начин високите технологии способстват за нови концепции и направления в обезпечаването на храна от полето до трапезата. Посетителите ще видят по какъв начин компании от целия свят презентират нововъведения от последно потомство, които дават отговор на настройките на модерния човек за завръщане към достоверните здравословни артикули ", уточни още той.

Безспорно максимален интерес у посетителите провокира Градът на виното и Градът на деликатесите, които си партнират във вкусовото странствуване в 11 палата.

Популярният реализатор Венци Венц запленяваше минувачи с кълбета от пушек, представяйки нов бранд американски вейпове с 1500 дръпки и екзотични усети на ягоди, манго, ананас, любеница и даже лимонада. По думите му това е надалеч по-здравословен избор от стандартните тютюневи произведения, като акцентира че са създадени и редица разновидности без никотин.



От прилежащ щанд пък съвсем не се виждаха апетитни мезета, които бяха под солидната блокада на дегустатори. Традиционни изкушения като еленски бут, осолена сладина с чесън и сминдух, вълчовски суджук и даже цялостен бут примамваха чревоугодници.



Производител на малиново вино от Сопот пък омайност дамите измежду посетителките, оказа се обаче, че продуктът бил много известен и измежду господата.

" Войната към момента не ни се отразява, само че ковидът сигурно не ни се отрази добре. От 2019 сме на пазара, таман бяхме тръгнали и пристигна коронавирусът. Доволни сме, защото произвеждаме дребни количества. Вече търгуваме на територията на страната и имаме експорт за Япония. В началото бяхме малко скептични по какъв начин ще се одобри малиновото вино на пазара ни. Беше ясно, че ще има интерес от страна на дамите, само че се оказа, че си печели съществени поддръжници измежду мъжката публика ", показа пред кореспондент на TrafficNews предприемачът Десислава.



За мезе различен производител представяше мариновано козе сирене с подправки. На специфичен биощанд клиенти се редяха за домакински оцет и био масла от лешник, орех, коноп.

Безспорно един от най-интересните щандове беше на шефа на музеят на водките в Каварна. В музеят има 1035 типа водка, измежду които даже. Беше донесъл и няколко типа водка за продажба, както и вино.



" Тук, на щанда, има водки два пъти по-хубави от " Белуга ". Принципно като музей работим с 550 типа производители на водка, измежду които Полша, Украйна, Молдова, Беларус, Русия, Казахстан, Узбекистан - общо 65 страни. Над 70% от бутилките ни са цялостни, само че да вземем за пример има водка на Наполеон Бонапарт от 1860 година, която както разбирате няма по какъв начин да бъде цялостна. Подарихме на министъра на Узбекистан водка " Хан Тимур " с 24-каратова златна капачка с цена от над за бутилка 300 $. Разбира се такива водки стоят в музея. Има водки с кристали свраровски, от рубини ", споделя шефът на музея Игор.

На въпрос какво мисли за спора сред Русия и Украйна и военните дейности, той дава отговор:

" Ние сме музей, ние демонстрираме какво беше. А какво ще стане единствено Господ Бог знае. И ние би трябвало да съхраняваме приемливост и неутралитет. Не сме политици, а историци. В нашия музей има два рафта с 69 украински водки, има 400 типа съветски водки, 50 типа водка от Казахстан. Всички стоят на настрана по страни ".



И подгрели на тематика водка, най-розовият щанд изненада посетителите с първия по рода си артикул - водка от розова вода.

" Пред вас стои първата водка в света, създадена със 100% натурална розова вода, тройно дестилирана и е филтрирана с деен въглен. Това е потвърдено най-хубавата технология за филтриране и омекотяване на водката, с цел да е чист и мек усетът ѝ. Розите са от най-голямата розова котловина в света, ситуирана в сърцето на България. Продуктът ни е на пазара едвам от няколко месеца и се създава в Пловдив. Първият ни експорт е за Англия, Холандия и преговаряме с Индия и Узбекистан ", споделя притежателят на компанията Калофер Заков.



По думите му войната ще се отрази единствено позитивно върху активността им, защото половината свят е отрязал съветската водка.

" Те по този начин или другояче не са ни конкуренция, тъй като сме най-големият производител на розови артикули ", добавя още той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР