Кметът Костадин Димитров ще поиска поне 5 от новите модерни

...
Кметът Костадин Димитров ще поиска поне 5 от новите модерни
Коментари Харесай

Кметът иска 5 от най-модерните камери на МВР в Пловдив, хващат 95% от нарушителите

Кметът Костадин Димитров ще изиска най-малко 5 от новите съвременни камери на Министерство на вътрешните работи за ловене на извършители на пътя. В момента вътрешното министерство организира социална поръчка за закупуването не 63 броя стационарни и стационарно-преносими уреди за реализиране на надзор на скоростта. От тях 35 ще бъдат стационарни, а другите 28 уреда ще могат да се местят. Поръчката е на стойност от 5 млн. лв., като би трябвало да бъде приключена до няколко месеца.
Прочетете още
Въпросните камери, които ще желае градоначалникът би трябвало да обгръщат най-малко 3 платна, както и да ловят най-малко 95% от пътните нарушавания в зоната, самостоятелност от натовареността на зоната.  Освен скоростта, камерите би трябвало да снимат и документират по регистрационни номера нарушавания като погрешно изпреварване, неспазване на отдалеченост, неносене на защитен колона и още  редица нарушавания.

На днешната сесия кметът съобщи, че Община Пловдив ще кандидатства и с план, при който може камерите, които са благосъстоятелност на общината, част от санкциите да остават в Община Пловдив.

„ Превенцията е най-важна, само че ми се ще да не се употребява една покруса за политически цели. Съболезнования на околните, вършим планове, с които да създадем Пловдив по-безопасен. Мисля обаче, че каквото и да създадем, при скорост от 200 км/ч., не можем да създадем невъзможното ”, разяснява Димитров. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР