Над 56 кг контрабанден тютюн и близо три мастербокса цигари

...
Над 56 кг контрабанден тютюн и близо три мастербокса цигари
Коментари Харесай

Откриха над 56 кг контрабанден тютюн при полицейски операции, проведени в няколко града

Над 56 кг контрабанден тютюн и близо три мастербокса цигари без бандерол са конфискувани при полицейски интервенции, извършени от няколко регионални дирекции. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на вътрешните работи.

В рамките на подхванатите профилирани интервенции по противопоставяне на противозаконното разпространение на акцизни артикули, в Сливен са конфискувани 50 кг небрандиран тютюн. Незаконната стока е открита при акция по противопоставяне на противозаконната търговия с тютюневи произведения. В регионалния град униформените спрели лек автомобил, ръководен от 53-годишния Д.Д. от Сливен. При последвалите процесуално-следствени дейности, в багажника и купето на автомобила са открити и конфискувани чанти и чували, съдържащи 50 кг ситно нарязан тютюн за пушене, без акцизен бандерол. За случая е известена Районна прокуратура-Сливен. Образувано е бързо произвеждане.

При инспекции за секване на разпространяване на дребно на нередовна акцизна стока, чиновниците на реда в Кула, ОДМВР-Видин, иззели от гражданин на Коста Перчово пакет с 200 г ситно нарязан тютюн, а 120 къса цигари разкрили в кабината на товарен автомобил, тестван в региона на село Срацимир. Изоставен пакет с към 400 грама тютюн са открити при обход в общинския пазар в регионалния град, а 300 къса цигари униформените иззели от видинчанин, тестван в к-с „ Гео Милев ”.

На територията на Враца, при инспекция в частен дом в с. Хайредин, полицейски чиновници от локалното районно ръководство намерили и иззели 4 пакета ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Също през вчерашния ден е осъществено претършуване и в частен дом в Оряхово, откъдето са конфискувани 53 пакета, съдържащи ситно нарязана суха листна маса, без български акцизен бандерол. Общото количество на откритата незаконна стока е към 4 кг. Съставен е акт по Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Общо 20 200 къса цигари и 1.6 кг тютюн без бандерол са конфискували и служители на реда от ръководствата в Хасково и Свиленград. По-голямото количество безакцизни папироси /20 000 къса/ са открити от свиленградските стопански служители на реда, които спрели за инспекция на улица „ С.Дочков “ в града товарен автомобил, каран от 43-годишен мъж. Кутиите са открити в багажното поделение на колата, а лидерът и пътуващият с него 64-годишен, са арестувани за период до 24 часа по формираното бързо произвеждане. Останалите 200 къса и 1,6 кг нарязан тютюн са открити от униформените служители на реда в заведение в с.Стойково. Тютюневите произведения са конфискувани с протоколи от притежателите им, формирани са актове по ЗАДС.

Към 13.20 часа през вчерашния ден, в Дряново, чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ и митнически инспектори спрели за инспекция лек автомобил, в който пътувал 58-годишен мъж от Габрово. В багажното поделение на автомобила те разкрили 20 000 /два мастербокса/ къса цигари без акцизен бандерол, от една марка. Тютюневите произведения са конфискувани, а против мъжа е стартирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 234, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Със доста количество безакцизни цигари бил хванат и 25-годишен пловдивчанин. Около 19.30 часа през вчерашния ден, на ул. „ Възход “ в регионалния град, екип на Шесто районно управление (на МВР) спрял лек автомобил „ Опел “, ръководен от престъпно проявения и осъждан мъж. При последвало претършуване в багажника на колата били открити 14000 къса папироси от разнообразни марки, без български бандерол. Спрямо причинителя е взета 24-часова мярка за неотклонение, формирано е бързо произвеждане по член 234, ал.1 от Наказателен кодекс.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР