Над 550 кутии на доброто бяха доставени в училища и

...
Над 550 кутии на доброто бяха доставени в училища и
Коментари Харесай

Над 550 „кутии на доброто“ са доставени в училища и детски градини в община Котел

Над 550 " кутии на положителното " бяха доставени в учебни заведения и детски градини в община Котел , това заяви Таня Христова, уредник на благотворителната самодейност за деца в потребност от Котленско.

Кампанията, оповестена в края на месец ноември, е приключила с общо 613 " кутии на положителното ", изпратени от хора от цялата страна. В тях донорите можеха да сложат подарък по собствен избор , описвайки за какъв пол и възраст са подобаващи подаръците.

Кутии са получили децата от " Център за работа с деца на улицата " в Котел, детските градини в Котел и селата Мокрен, Пъдарево, Кипилово, Филаретово и Стрелци, СУ " Георги Ст.Раковски ", НУФИ " Филип Кутев ", ОУ " Капитан Петър Пармаков " - Градец и други

Таня Христова, която провежда благотворителната самодейност, дружно с Мария Христова, споделя пред Българска телеграфна агенция, че са заимствали от образеца на евангелските църкви, които постоянно правили дарения за бедните фамилии в Котленско. Идеята се е родила непринудено, като това не е първата акция за хора в потребност, която Таня провежда. В края на юни бяха събрани помощи за фамилии, потърпевши от наводняване в Котел.

В актуалната акция с изключение на частни донори, са взели участие и издателства и компании.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР