Над 532 млн. лв. са постъпили по дарителската сметка за

...
Над 532 млн. лв. са постъпили по дарителската сметка за
Коментари Харесай

Здравният министър с извънредни новини какви пари са дадени за К-19

Над 532 млн. лева са постъпили по дарителската сметка за битка в COVID-19 в Българска народна банка до месец ноември. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов по време на съвещанието на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание по отношение на разходването на средства по отношение на битката с COVID-19.
По думите му с наличните средства са закупени защитни дрехи и консумативи за предотвратяване на лекарите. За закупуването на лекарствени средства са изразходвани над 1,136 млн. лв..

Министерство на здравеопазването извършва план за отбрана на медицинския личен състав, борещ се с пандемията. Предоставят се спомагателни хонорари на медицинския личен състав, борещ се на първа линия стана ясно от думите му.

За месец март на лекарите, даващи наряди в Коронавирус отделения са изплатени над 5 милиона лв., през април средствата са над 9 милиона, за месец май са над 10 милиона, за юни – над 11 милиона, юли – над 12 милиона, август – над 17 милиона, септември – над 17 милиона, октомври – над 26 милиона, за ноември са предоставени предплатени средства, за декември следва заплащане за 10 милиона лв., както и още 15 милиона за закупуване на бързи антигенни проби, разгласи здравният министър.

Министър Ангелов акцентира, че без значение каква е цената на даден медикамент, НЗОК го продава на контрактуваната цена след извършени състезания, т.е. най-ниската стойност.

Във връзка с цената на PCR тестванията, проф. Костадин Ангелов изясни, че цената от 60 лв. се изплаща на всички лаборатории – държавни и частни, като по този начин са предпазени правата на всички български жители.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР