Над 500 професионалисти от комуникационния бранш ще посетят морския град

...
Над 500 професионалисти от комуникационния бранш ще посетят морския град
Коментари Харесай

Бургас ще бъде домакин на най-големия форум на креативната индустрия - ФАРА

Над 500 експерти от информационния отрасъл ще посетят морския град от 6 до 8 юни Бургас ще бъде хазаин на най-големия конгрес на изобретателната промишленост в България. Престижният фестивал ще се осъществя от 6 до 8 юни в Конгресния център и ще събере над 500 експерти от информационния отрасъл, представители на креативен специалности, режисьори, продуценти, водещи рекламодатели, маркетинг експерти, медии. Това разискаха на среща при кмета Димитър Николов, Весела Апостолова – заместник-председател на БАКА, Радослав Бимбалов – член на УС на БАКА и Таня Йорданова – управител на БАКА.
 
" За Бургас е наслаждение да е хазаин на XXIV издание на ФАРА. Това е висока оценка за нас. Събитие от подобен мащаб ще показа богата експертиза за цифрова реклама, и ще даде опция за засилено съдействие с младите студенти от бургаските университети и хората на изкуството, а това е необикновен акцент в просветителните политики на общината ", разяснява кметът Николов.
 
На срещата участва и Весела Йорданова, шеф на дирекция " Култура и Връзки с обществеността ".
Форумът, проведен от Българската асоциация на информационните организации показва най-хубавите рекламни формати и акции, основани в България и осъществени в страната или в чужбина. Той е ориентиран към креативните промишлености, цифровите изкуства, дизайн и изкуство в общественото пространство, развиване на потенциала на работещите в промишлеността.
 
Водещи информационни организации ще показват достиженията си в разнообразни категории: " Аудио-визуални форми и копирайтинг ", " Художествено оформление и дизайн ", " Дигитални форми и изобретателно потребление на медиа ", " Кампании " и други ФАРА е също влиятелен конгрес за образование с интернационалните лектори и " сверяване на часовника " с трендовете в промишлеността по света.
 
Фестивалът е разграничен на 2 съществени посоки:  Състезателна стратегия и лекционна стратегия, която показва изявени експерти от международно равнище, които споделят своя опит и образоват аудиторията. Българската асоциация на информационните организации (БАКА) е основана през 1995 година като самостоятелна, доброволна социална организация. Като браншова организация, БАКА способства за одобряването на рекламната активност като значима и неотменна сфера в модерната пазарната стопанска система. Асоциацията е пълновръстен член на Европейската асоциация на информационните организации (ЕАСА) от 1996 година и е член-учредител на Националния съвет за саморегулация.
 
БАКА е формален и извънреден представител на " International Festival of Creativity ", сплотяващ фестивалите Cannes Lions International Festival of Creativity, Eurobest European Advertising Festival, Dubai Lynx Advertising Festival и Spikes Asia Advertising Festival. БАКА провежда с лиценз премиите за успеваемост на маркетинговите връзки Effie България. Асоциацията е уредник на националния креативен и медиен фестивал ФАРА.
 
От януари 2022 година БАКА е член на Art Directors Club of Europe (ADCE). В ADCE членуват организации от Австрия, Чехия, Финландия, Германия, Словения, Португалия, Румъния, Испания, Швейцария, Исландия, Ирландия и други Каузата, зад която застава ADCЕ, е да разпространява разнообразието и креативната еднаквост измежду другите култури в Европа, както в живописен проект, по този начин и в комерсиално-артистичен.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР