Над 500 места за настаняване по Черноморието, в които влизат

...
Над 500 места за настаняване по Черноморието, в които влизат
Коментари Харесай

500 хотела хлопват кепенците на родното Черноморие

Над 500 места за настаняване по Черноморието, в които влизат хотели и къщи за посетители, затварят за туристи до края на летния сезон. В момента има предложения за 2640 места, а при започване на ноември те понижават на под 2140. Това демонстрира съпоставяне в онлайн платформи за резервации, направено от " Телеграф “. В началото на септември започват и промоциите в хотелите по морето. Така, в случай че сега 4-дневна отмора в курорта Св. св. Константин и Елена на база ол инклузив коства 600 лв., то през септември цената пада на 435 лв.. Очаква се и в края на сезона и в заведенията за хранене на плажа да е по-евтино, предвиждат специалисти.

Сезон

На фона на упованията за неуспех на сезона тази година българите са осъществили над 5,1 млн. пътувания до родните морски курорти. Това сочат данни на Института за разбори и оценки в туризма, съобщи Румен Драганов пред " Телеграф “. В същото време пътуванията на нашенци към гръцките плажове са общо 750 000. Това на процедура значи, че българите са осъществили 5,4 пъти повече пътувания до българските морски курорти, в сравнение с до Гърция. Според Драганов не е правилно, че българите не вървят на море у нас, а единствено в Гърция. Според него всеки земляк, който е пътувал до Гърция, един път е ходил на море в България.

Статистика

Според последните данни на Националния статистически институт (НСИ) през второто тримесечие на 2023 година 1,172 млн. българи са пътували. Преобладаващата част от тях – 79,2%, са били в страната, 16,7% - единствено в чужбина, а 4,1% - в страната и чужбина. В съпоставяне със същото тримесечие на 2022 година общият брой на пътувалите лица на възраст 15 и повече навършени години нараства с 8,9%. Във всички възрастови групи доминира относителният дял на пътуванията в страната, като най-голям (85,4%) е при лицата на възраст 65 и повече години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР