Над 500 деца от 34 училища изпълниха до край тренировъчната

...
Над 500 деца от 34 училища изпълниха до край тренировъчната
Коментари Харесай

Видни европейски гости и над 500 деца на турнира по тенис на маса в Арена Армеец

Над 500 деца от 34 учебни заведения извършиха до край подготвителната зала на Арена Армеец с цел да отбележат рекордното по брой участници III градско ученическо самостоятелно състезание по тенис на маса от V до ХII клас. Организатори са Столична община, фондация " София - Европейска столица на спорта 2018 ", Българска федерация по тенис на маса и Регионално ръководство на образованието - София-град.

Турнирът е част от програмата на София 2018 за възобновяване и одобряване на ученическите и градски шампионати в обособените спортове, известни измежду младежите в градска среда. Многото участници постановиха организирането му в по-голяма зала, защото тази в Диана към този момент се оказа тясна да побере доста другари на спорта с най-малката топка.

Сред формалните посетители тази година имаше видни европейски посетители. На откриването участваха Джан Франческо Лупатели - създател и президент на ACES EUROPE, асоциацията на европейските градове и столици на спорта и Хуго Алонсо - общоприет секретар на ACES EUROPE, а по-късно в залата бе и Роналд Крамър - президент на Европейската федерация по тенис на маса и други

Приветствие към участниците насочи Анатоли Илиев - орг. секретар на София - Европейска столица на спорта, а шампионатът бе открит от Стефан Китов, президент на Българска федерация тенис на маса. Г-н Лупатели връчи специфични медали са принос в спорта на Стефан Китов и на Мариана Стоилова - старши специалист по физическо образование от Регионално ръководство на образованието София град. Награди имаше и за представителите на учебните заведения с повече от 10 участника в шампионата - те получиха комплект тенис ракети и топчета.

Турнирът се организира по системата " елиминиране посредством една загуба ", 2 от 3 гейма, като възрастовите групи са три:
* V - VII клас - девойки и момчета, родени 2006, 2005, 2004 година
* VIII - X клас - девойки и юноши, родени 2003, 2002, 2001 година
* XI - XII клас - девойки и юноши, родени 2000, 1999 година

С необикновен интерес бяха проследени и станалите към този момент обичайни демонстративни срещи. На централната маса този път излезе една от най-хубавите състезателки в България - Есин Саид, която ще вземат участие на Световното състезание в Халмщадт (Швеция) идващия месец. Нейните разигравания с дребния гений Георги Стоянов бяха изгледани от всички със спотаен мирис.

Още в дебютното си издание преди две години шампионатът събра в народен състезателен център по тенис на маса " Диана " над 120 деца, които дефинираха най-хубавите в 6 възрастови групи за възпитаници - момчета и девойки, юноши и девойки. Огромен интерес тогава провокира наличието в залата на именитата състезателка и треньорка Даниела Гергелчева. 20 години откакто приключи дейна спортна активност тя още веднъж хвана ракетата и сътвори необикновено шоу. Най-успешната българка в историята на този спорт направи демонстративни игри с част от децата и първенците на шампионата, а по време на формалното разкриване беше отличена със специфичен приз за принос в спорта от " София - Европейска столица на спорта ", като премията бе връчена от общинския консултант Анатоли Илиев, учредителен секретар на София2018. Във второто издание на шампионата през 2017 година участваха 190 възпитаници, а в този момент те към този момент са над 340.

Турнирът продължава до късно през днешния ден. Официалните резултати ще бъдат оповестени в уеб страницата abufvs.com. Организаторите раздадоха фланелки за всички участници и други материални награди за най-атрактивните в обособените възрастови групи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР