Над 50 милиона евро – толкова е инвестирала компанията Nu

...
Над 50 милиона евро – толкова е инвестирала компанията Nu
Коментари Харесай

Студиата на Ню Бояна струват 50 млн. евро

Над 50 милиона евро – толкоз е вложила компанията Nu Image в построяването на инфраструктурата на „ Ню Бояна “. Това сподели изпълнителният шеф на филмовите студиа Ярив Лернер пред The Location Guide.

Продължаваме да се развиваме и тази година ще обявим основаването на уеб страницата BulgariaFilmCommission.com, който ще служи като ориентир за всеки продуцент, показал интерес към България за осъществяване на кино лентата му

изясни още Лернер, който все още е в Лондон за конференцията FOCUS, акцентираща върху аудио-визуалния бранш. Повече детайлности към новата платформа той ще опише по време на презентацията си на 4 декември, когато ще промотира България и „ Ню Бояна “ в частност като кино дестинация.

Сред последните продукции, които доведоха у нас холивудски звезди, бе „ Рамбо: Последна кръв “. Към момента екип на „ Ню Бояна “ продължава да пътува със Силвестър Сталоун и на остров Тенерифе, където работата по лентата продължава на цялостни обороти. „ По-голямата част от „ Рамбо 5 “ ще бъде снимана на Канарските острови, тъй като там действа механизъм, съгласно който се връща 40% от изразходения там бюджет “, изясни неотдавна Лернер.

Въвеждането на финансов тласък за задграничните вложители в киноиндустрията ни е борба, която Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти води от повече от седем години. „ 24 от 27 страни в Европейския съюз са въвели сходни тласъци. Истината е, че българското кино не е в извънредно здраве. Борбата е да сме конкурентно способни и да се равним по % с околните нам страни. В Румъния връщат на продуцентите 30%, в Сърбия – 28 “, сподели и Краси Ванков, ръководител на асоциацията.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР