Над 50 деца от България, Гърция и Сърбия се включиха

...
Над 50 деца от България, Гърция и Сърбия се включиха
Коментари Харесай

Над 50 деца се включиха в турнира по спортна гимнастика в памет на Велик Капсъзов

Над 50 деца от България, Гърция и Сърбия се включиха в годишния шампионат по спортна гимнастика, на името на огромния български гимнастик Велик Капсъзов.

С конкуренцията бе комплициран завършек на спортната година в този спорт.

Турнирът по двойки в зала Раковски събра деца сред 14 и 16 години от няколко балкански страни. Надпреварата е в памет на първия българин притежател на олимпийски орден в спортната гимнастика - Велик Капсъзов, който печели бронз на халки на Игрите в Рим 1960.

" Този път има повече дечица, което е голямо благополучие, че нещо се развива. Трябва да възпитаваме децата на привички в спорта. Гимнастиката е феноменално нещо ", показа синът на Велик Капсъзов, Даниел.

Турнирът се организира за шеста година, само че под наименованието " Велик Капсъзов " е втора. Освен че има спортен темперамент, надпреваарата дава късмет на младите гимнастици да се допрян до иконите в спортната гимнастика Красимир Дунев и Йордан Йовчев.

" Винаги човек би трябвало да има някого, към който се стреми да бъде. Децата по този начин се палят. Дори децата, които имат големия капацитет, би трябвало да има към кого да гледат ", съобщи за Българска национална телевизия Йордан Йовчев.



Гледайки към олимпийските игри в Париж идващото лято българската спортна гимнастика се надява на още няколко квоти. За момента по този начин има само Кевин Пенев.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР