Над 5 милиарда евро или 45% са договорените суми до

...
Над 5 милиарда евро или 45% са договорените суми до
Коментари Харесай

Над €5 млрд. са договорени до момента по европрограмите

Над 5 милиарда евро или 45% са контрактуваните суми досега по оперативните стратегии за интервала 2014-2020 година В съпоставяне с предходния програмен интервал имаме над 25% нарастване на подадените планови оферти, 4,5 милиарда лева повече контрактувани суми, близо 3% нарастване на заплащанията. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на Годишната среща с представители на Европейската комисия за обзор на осъществяването на стратегиите, финансирани от Европейските структурни и капиталови фондове (ЕСИФ), която се организира през днешния ден в Министерския съвет. Продължаваме интензивно да работим за намаляването на административната тежест, касаеща всички участници в системата, популяризирането на електронни документи и процеси, в това число и цялостното консолидиране на Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) в ИСУН 2020, означи вицепремиерът Дончев.

Виктория Алиата, шеф в Групово дело " Регионална и селищна политика " на Европейската комисия, акцентира, че през актуалната година за първи път се прави взаимен обзор на постигнатото от България през новия програмен интервал, преглежда се приносът към задачите на Стратегията Европа 2020 и се разясняват съответни рекомендации по осъществяването на стратегиите. Вторият обзор ще е през 2019 година, когато към този момент ще се приказва за реализирани знаци и оценка на осъществяването.

Участие във форума взеха също представители на Групово дело " Трудова претовареност, обществени въпроси и приобщаване ", Групово дело " Земеделие и развиване на селските региони " и Групово дело " Морско дело и риболовство " на Европейска комисия, които означиха своето удовлетворение от степента на съдействие, както и напредъка, осъществен от обособените ръководещи органи на стратегиите, съфинансирани от Европейски структурни и инвестиционни фондове. Важно за България е осъществяването на всички предварителни условия и полученото удостоверение от Европейската комисия, както и достигнатото над 95% асимилиране за програмен интервал 2007-2013.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР