Над 5 часа продължило фактическото общуване на лидера на Северна

...
Над 5 часа продължило фактическото общуване на лидера на Северна
Коментари Харесай

Путин говори на Ким за новите дрехи и старите приятели

Над 5 часа траяло фактическото другарство на водача на Северна Корея Ким Чен-ун с президента на Руската федерация Владимир Путин. Голяма част от това време бе отдадено и на персонална среща сред двамата държавни ръководители.

Лидерите се срещнаха на космодрума " Восточний " в 07:09 ч. московско време, където Ким Чен-ун дойде с известния си брониран влака. Визитата включваше разглеждане и на оборудванията на космодрума.

В 08:25 московско време започнаха договарянията с присъединяване на двете делегации, които продължиха повече от час, след което срещата продължи с диалог на четири очи сред Путин и Ким Чен Ун. Това значи, че срещата на четири очи сред Путин и Ким Чен Ун е траяла близо три часа.

Визитата приключи в публична вечеря във връзка визитата, като незабавно по-късно севернокорейския водач е напуснал космодрума " Восточний ". По традиция след такива срещи няма брифинги.

Държавната организация ТАСС цитира категорично съветския президент Владимир Путин, който вдигнал тост за укрепването на другарството сред Руската федерация и КНДР с откъс на поговорки за значимостта на другарството -корейска и съветска поговорки: " Дрехата е добре да е нова, а приятелите - остарели " и " Един остарял другар е по-добър от двама нови " .

Според Путин " тази национална мъдрост е изцяло използвана към актуалните връзки сред страните, а тостът си съветският президент посвещава за укрепването на дружбата и съдействието сред двете страни, на благополучието и процъфтяването на нашите нации, за здравето на ръководителя и на всички присъстващи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР