Над 5 000 отличени български ученици и студенти между 16

...
Над 5 000 отличени български ученици и студенти между 16
Коментари Харесай

5000 безплатни билета за среща с първия робот в света с гражданство

Над 5 000 отличени български възпитаници и студенти сред 16 и 23 години ще могат гратис да се срещнат с първия робот в света с поданство – София. Инициативата е на Webit и Министерство на образованието, която бе показана в четвъртък на конференция в МОН.

Това е единственият по рода си план наименуван Webit.X, който се организира в Европа и е фокусирано върху младежите.

Освен това участниците ще имат опцията да видят от близко и да се допрян и до други огромни модерни софтуерни изобретения: лична летателна система Iron Man - велосипедът на бъдещето, киборг - симбиоза сред човек и машина - "бъдещите усъвършенствани хора ".

Какви са специалностите на бъдещето

Изпълнителният ръководител на Фондацията Webit Пламен Русев уточни, че

фестивалът ще се организира на 27 юни от 19 до 22:00 ч. в зала "Арена Армеец ".

„ Целта е да представим на най-талантливите младежи на България едно пътешестване до бъдещето. За първи път те ще видят тези изобретения онлайн.

Ние гледаме на това, което Webit прави, като нещото, което ще възпламени искрата и ще им помогне в действителност да мечтаят и да видят, че всичко това не е фантастика. Също по този начин ние ще им помогнем да схванат и по какъв начин да се възползват от него “, сподели Пламен Русев пред Силвия Прибиловска за Vesti.bg.

Мария Габриел: София се трансформира в цифровата столица на Европа

Изложбените площи на Webit.Festival са съвсем разпродадени

Министърът на образованието Красимир Вълчев разяснява, че с самодейността се цели да се насърчат подрастващите в региона на технологията и техниката.

"С фестивала би трябвало да притеглим повече млади гении, които да се занимават с бъдещите технологии " , съобщи Вълчев.



Партньори на плана са Министерството на Образованието, което ще селектира и награди най-трудолюбивите и сполучливи възпитаници на България, Министерството на Младежта и Спорта, което подкрепя плана логистично, Националният Съвет на Ректорите и Националните Студентски Съвети, които ще подберат най-хубавите и сполучливи студенти от страната.

За спомагателна информация, натиснете ТУК!

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР